Haberler

'Hayata Yeni Bir Başlangıç'

Devlet Planlama Teşkilatı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, İslahiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde 'Hayata yeni bir başlangıç'...

Devlet Planlama Teşkilatı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, İslahiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde 'Hayata yeni bir başlangıç' projesi hayata geçirildi.

İslahiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen hasta ve yaşlı bakım refakatçisi eğitimlerini kapsayan proje kapsamında 24 kursiyer eğitim aldı. Projenin 6 aylık kursunun ilk etabı tamamlanırken, yaşlı bakım refakatçisi kursunun ise önümüzdeki ay tamamlanacağı bildirildi.

Proje koordinatörü Tuncay Gedik, proje kapsamında hasta ve yaşlı bakımının doğru yapılabilmesinin amaçlandığını belirtti.

Bu eğitim projesi ile bakıma muhtaç yaşlı ve hastalara daha iyi koşullarda ve daha eğitimli insanlar tarafından hizmet verilmesini amaçladıklarını kaydeden Kurs Hocası Sevil Bilgiç, kursta kişisel bakım, yaşlılık hastalıkları, ilk yardım, diyabet, alzheimer, hipertansiyon, empati, sanitasyon, felçli hastalara yaklaşım, suni solunum ve kalp masajı, hastanın günlük bakımı ve banyosunu yaptırabilme, yaşlı beslenmesi, yaşlılık psikolojisi gibi konuların teorik ve uygulamalı olarak uygulama mankeni ve hastalar üzerinde işlendiğini söyledi.

Proje kapsamında ilçe merkezinde 20'ye yakın hastaya hizmet verdiklerini ifade eden Bilgiç, ev uygulamalarında hastanın ilaç takibi, tansiyon ve şeker ölçümü, pansuman, masaj ve eksersizler, hastanın günlük lokal temizliği, hastanın beslenmesine yardım, hastanın günlük işlerine yardım gibi konularda teorikte görüldüğü gibi kuralına uygun olarak yapıldığını, gidilen uygulamalı hastalarda ve ihtiyaç sahibi olan yaşlı ve hastalarda proje kapsamında yetişkinlere alt bezi, pansuman malzemeleri, kişisel hijyen için gerekli olan havlu, tek kullanımlık lifler, hijyenik perinal bölge ıslak mendilleri gibi malzemelerin de kendilerine teslim ettiklerini kaydetti.

İslahiye Kaymakamı Osman Beyazyıldız, projeyi önemsediklerini belirterek, kursiyerlerin yaptıkları uygulamaları yerinde gördü.

Konuyla ilgili görüş bildiren bir vatandaş, projeden duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Allah onlardan razı olsun, onlar bizim meleğimiz oldular" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Devlet Planlama Teşkilatı Gaziantep Valiliği Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title