Haberler

Hastane Acil Servislerine Silahlı Girişlerin Önün Geçmek İçin Çalışma Başlatılacak

Isparta Devlet Hastanesi'nde Yaşanan Rehin Alma Olayının Ardından, Hastane Acil Servislerine Silahlı Girişlerin Engellenmesi Yönünde Sağlık Müdürlüğü Çalışma Başlatıyor.

Isparta Devlet Hastanesi'nde yaşanan rehin alma olayının ardından, hastane acil servislerine silahlı girişlerin engellenmesi yönünde Sağlık Müdürlüğü çalışma başlatıyor.

Geçtiğimiz günlerde Isparta Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde üç hastane personelinin rehin alınması acil servis ünitelerinde çalışanların can güvenliğini ne derece sağlandığı tartışmasını beraberinde getirdi.

Sağlık İl Müdürü Dr. Süleyman Önal, Hastane acil servislerinde alınan güvenlik tedbirlerinin yeterli olduğunu, ancak silahlı girişlerin önlenmesi için çalışma başlattıklarını söyledi. Yaşanan rehine olayının olağanüstü bir olay olduğunu ileri süren Önal, "Acil servisimizde güvenlik olması gereken ölçüde. Çünkü özel güvenlikçiler var. Kapıda polis bekliyor. Bir de MOBESSE kamera bulunuyor. Fakat cereyan eden bu olay olağanüstü. Çünkü şahıs hastane personeliyle yaşadığı bir problemden ötürü rehin alma olayı gerçekleştirmiyor. Husumeti olan kişinin hastaneye geleceğini düşünerek böyle bir olaya teşebbüs ediyor. Hasta gibi acile girmesi nedeniyle şüphe de çekmiyor." Acil servislere silahlı girişlerin engellenmesi için tedbirler alınması gerektiğine dikkat çeken Önal, hasta yoğunluğunun içinde, girişlerde vatandaşları aramanın ne derece mümkün olacağının da dikkate alınması gerektiğini aktardı. Sağlık Müdürü Dr. Süleyman Önal, "Tabi yaşadığımız olay acil servislerde silahlı girişlerin engellenmesi gerektiğini gündeme getirmiştir. Bu noktada bir çalışma yapılabilir. Hastane çalışanları için gerçekten sıkıntılı bir durum. O yoğunluğun içinde acile gelenlerde silah veya delici, kesici alet olup olmadığını kontrol etmek ne derece mümkün olabilir bilmiyorum? Bu sorunun cevabını arıyoruz elbette. Hastane yönetimleriyle bir araya geldiğimizde bu konuyu görüşeceğiz ve bir karara varacağız" diye konuştu.

(FK-SÇ-Y) 07.03.2008 10:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title