Haberler

Haşimi'den Hdp Mitingindeki Saldırıya Kınama

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Seyyid Haşim Haşimi, HDP’nin düzenlediği Diyarbakır mitinginde yaşanan bombalı saldırıyı kınadı.

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Seyyid Haşim Haşimi, HDP'nin düzenlediği Diyarbakır mitinginde yaşanan bombalı saldırıyı kınadı.

AK Parti milletvekili adayı Haşim Haşimi, HDP'nin Diyarbakır'da yaptığı miting sırasında meydana gelen patlama ile ilgili açıklama yaptı. Saldırıyı nefretle kınadığını söyleyen Haşimi, mitingde düzenlenen bombalı saldırıyı, ülke demokrasisine, Türkiye'nin huzuruna, bütün ülke genelinde oluşturulmuş olan sağduyuya ve bölge barışına yönelik saldırı olduğunu kaydetti. Saldırı meydana geldiği andan itibaren olayın takipçisi olduğunu aktaran Haşimi, bu saldırının çirkin eller tarafından demokrasiye ve huzura karşı yapılmış bir sabotaj ve provokasyon olduğunu vurguladı. Haşimi, hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı dileklerinde bulunarak, "HDP Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlama olayını şiddetle, nefretle, lanetliyor ve kınıyorum. Bu menfur olay demokrasimize, ülkemizin huzuruna ve barışına yönelik yapılmış olan hain bir saldırıdır. Olayda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Herkesi sağduyuya, sükunete, barışı ve kardeşliğimizi daha da güçlendirmeye yönelik bir dayanışma içinde olmaya davet ediyorum. Türkiye'nin istikrarına dönük bir provokasyondur. Hepsini lanetliyoruz. Nihai araştırmalar yapılıyor, ben olayın gerçekleştirildiği andan beri an ve an takipçisiyim, ama açık bir şekilde bir sabotaj, bir provokasyon, bir şiddet olayıyla karşı karşıyayız. Kirli bir el var burada, bu kirli eli deşifre etmek lazım. Daha önceki bütün açıklamalarımda 'Türkler ve Kürtleri savaştırmak isteyen lanet kesimler var' demiştim. Bu oyunlara gelmememiz lazım. En önemlisi bu olayı gerçekleştirenlerin bir an önce tespit edilmesi lazım. Bu yönde çalışmalar sürüyor ve ümit ediyorum ki bu olayın failleri bir an önce adaletin karşısına çıkartılacaktır. Bölgemizin insanları çok büyük acılar çekerek bu günlere gelmiştir. Bunu iyi bilen provakatörler eski Türkiye zihniyetini tekrardan oluşturmak istiyorlar. Ülkeyi kaosa ve anarşiye sürüklemek isteyenler amaçlarına ulaşamayacaktır. Diyarbakır halkı bu vahim ve çirkin saldırıya karşı çok büyük bir duyarlılık göstermiştir. Sağduyuyu elden bırakmayan halkımıza teşekkür ederim. Bütün Diyarbakır halkına tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, ölenlere rahmet diliyor yaralı kardeşlerime şifa, ailelerine Allah'tan sabır diliyorum" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Haşim Haşimi Diyarbakır Ak Parti Yerel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500

Yorumlar (1)

Tarafsız DemokratmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Haşim Haşimi bir Kürt ve bir Diyarbakırlı olarak iki aydır üyesi olduğun partinin hdp yi heryerde yuhalatmasını c.başkanının hdp yi kurtların sırtlanların ününe atmasına bunlar zerdüşt dinsiz imansız kafir bunlar bölücü deyip kin ve nefreti körüklemesine ve sonuçta hdp ye yüzlerce saldırı olmasına karşı ne düşünüyorsun.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title