Haberler

Hanım Eliyle Kültür Balıkçılığı Projesi

Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, iş kurmada ve iş temininde erkeklerden önce kadınlara öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, iş kurmada ve iş temininde erkeklerden önce kadınlara öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

Mersin'in Erdemli ilçesinde kurumların işbirliğiyle gerçekleştirilen "Hanım Eliyle Kültür Balıkçılığı" projesi kapsamında açılan alabalık yetiştiriciliği kursu sona erdi.

Elvanlı İlkokulu Abdülkadir Korkmaz Konferans salonundaki kurs kapanış programında konuşan Kaymakam Taştan, kadınların aile ve toplum hayatının en önemli varlıkları olduğunu belirtti.

Taştan, kadınların katıldığı kursun önemine de değinerek, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaatlarda problem yüzde 99 erkeklerle ilgilidir. Çalıştığı halde çocuğuna, ailesine bakmayan, kazandığını başka yerlerde harcayan, evini terk edip giden genellikle erkeklerdir. Çalışıp da çoluk çocuğunu evde aç bırakıp, sağda solda dolaşan, ailesine bakmayan bir kadın görmedim. Böyle birini de duymadım. Özellikle bir iş kurulurken, bir iş temin edilirken bence erkeklerden önce kadınlara öncelik vermemiz gerekiyor. Pozitif ayrımcılık dedikleri şeyi bu alanda yapmamız gerekiyor. Bu manada kursun bayanlara yönelik olmasının da çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Erdemli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Türker de, proje ile kadınların ekonomik ve sosyal hayatta güçlendirilmesinin amaçlandığına dikkat çekerek, "Bu ilk aşamayı başarıyla gerçekleştirmiş bulunmaktayız. 25 kursiyerimizin 24'ü başarılı olmuştur. Kursiyerlerimizi kutluyor, tebrik ediyorum. Aldıkları eğitimin bundan sonraki hayatlarında olumlu yönde etki etmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

"BİLİMSEL EĞİTİM ŞART"

Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bedii Cicik ise, deneme yanılma yöntemiyle her işin öğrenilebileceğini ancak bu öğrenmenin birtakım kayıpları beraberinde getireceğini söyledi.

Bilimsel eğitimin faydalarına değinen Cicik, "Günümüzde artan ve gelişen teknolojik imkanlar ne yapacaksanız yapın mutlaka işin bilimsel eğitim alarak yapılması gerektiği ön plana çıkmıştır. Böyle yapıldığında yapılan işlerde kayıplar olmayacak, hedefe doğrudan doğruya ulaşılmış olunacaktır. Yani ne yaparsanız yapın yaptığınız işi bilimsel olarak yapın, böylelikle mutlaka başarıya ulaşacaksınız" diye konuştu.

Erdemli Halk Eğitim Müdürü Ömer Okur'da, gelecek olan talepler doğrultusunda, kurumları bünyesinde her türlü kursu açabileceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından kursiyer bayanlara sertifikaları verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Taştan Bedii Cicik Erdemli Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm! Çağla Şıkel ayaklarını mı paylaştı? Çağla Şıkel neden video paylaştı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! YUSUF TEKİN "cemaatçi misiniz" sorusuna ne yanıt verdi? Yusuf Tekin ne dedi, olay ne?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title