Haberler

Halkın Dediği Oldu...

Kütahya'da yeni belediye hizmet binasının yeri anketle belirlendi.

Kütahya'da yeni belediye hizmet binasının yeri anketle belirlendi. Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, oylama sonucu, yeni belediye hizmet binasının yeri olarak eski otogar alanının belirlendiğini kaydetti.

Saraçoğlu'nun Zafer Meydanı'ndaki basın açıklamasına, AK Parti İl Başkanı İshak Gazel, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Özdoğan, Murat Arık ve Nihat Helvacı da iştirak etti.

10 gün süren ankete 14 bin 500 kişinin katıldığını belirten Kamil Saraçoğlu, anket formunda yeni belediye binasının yeri olarak, 'eski otogar alanı' ve 'mevcut Kültür Sarayı binası' ile 'diğer' olmak üzere 3 ayrı seçenek sunulduğunu ifade etti.

Yerel seçim çalışmalarında katılımcı bir belediyecilik anlayışını benimseyeceklerine dair söz verdiklerini anımsatan Kamil Saraçoğlu, "Bilindiği gibi, acil olarak yeni bir hizmet binasına ihtiyacımız var. Zabıta ayrı bir yerde, imar ayrı bir yerde, itfaiye ayrı bir yerde. Diğer birimler ayrı yarı yerlerde. Birimlerin ayrı ayrı yerlerde olması halkımıza sıkıntı veriyor. Bunların bir hizmet binasında birleştirilmesi gerekiyor. Yeni binanın Kütahya'ya en az 70 yıl, 80 yıl hizmet edecek şekilde planlıyoruz. Halkımıza 2 alternatif ile diğer olmak üzere 3 seçenek sunmuştuk. Halkımızın yüzde 65'i yeni belediye binasının eski otogar alanına yapılması yönünde oy kullandı. Vatandaşlarımız ankette, yüzde 18 oranında da mevcut belediye kültür sarayının bulunduğunu alanını istediğini belirtti. En çok oyunu eski otogar alanı aldığı için yeni belediye hizmet binamızı buraya yapacağız" ifadelerini kullandı.

Saraçoğlu, yeni belediye binasının 1,5 yıl içeresinde hizmeti sunulmasının planlandığını dile getirdi.

Başkan Saraçoğlu, yeni binanın mimarisi için de ayrı bir anket düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kamil Saraçoğlu Nihat Helvacı Ak Parti Kütahya Yerel Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Maliye'den vergi kaçıran 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza

Maliye'den vergi kaçıran 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title