Haberler

Yabancı uyruklu üniversite öğrencileri, çuval yarışı, yakan top, yumurta taşıma oyunlarıyla doyasıya eğlendi

Güncelleme:

- (Özel) Yabancı uyruklu üniversite öğrencileri, çuval yarışı, yakan top, yumurta taşıma oyunlarıyla doyasıya eğlendi Bayburt'ta Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında, Erasmus programıyla farklı ülkelerden kente gelen üniversite öğrencileri, çuval yarışı, yakan top, yumurta taşıma...

- (Özel) Yabancı uyruklu üniversite öğrencileri, çuval yarışı, yakan top, yumurta taşıma oyunlarıyla doyasıya eğlendi

BAYBURT - Bayburt'ta Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında, Erasmus programıyla farklı ülkelerden kente gelen üniversite öğrencileri, çuval yarışı, yakan top, yumurta taşıma oyunlarına katılarak doyasıya eğlendiler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen 'Amatör Spor Haftası' etkinlikleri Bayburt'ta başladı. Her yıl 4-10 Ekim tarihleri arasında kutlanan 'Amatör Spor Haftası' etkinlikleri Bayburt Gençlik Spor İl Müdürlüğünde basketbol müsabakasıyla başladı. Etkinliklerin ikinci gününde Saray Bahçesi'nde bir dizi sportif faaliyetler devam etti. Yurtdışından Erasmus+ programıyla farklı ülkelerden Bayburt'a gelen öğrenciler, 'Amatör Spor Haftası' etkinlikleri kapsamında düzenlenen çuval yarışı, yakan top, yumurta taşıma gibi yarışmalara katıldılar. Yarışma sonunda başarılı olanlar madalya kazanırken, etkinliklere katılım sağlayan her öğrenciye ise başarı belgesi verildi. Bayburt Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Köse, herkesi sporla yaşamaya davet ettiğini söyleyerek, "Gençlerimizi, yaşlılarımızı, orta yaşlılarımızı kısacası yediden yetmişe herkesi sporla yaşamaya, spor yapmaya ve spor tesislerimizi kullanmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Devam edecek olan etkinlere vatandaşların katılmaları çağrısında bulunan Köse, "Etkinliklerimiz hafta boyunca devam edecek. Yüzme havuzumuzda yüzme etkinlikleri yapılacak, hafta sonu burada boks müsabakası düzenleyeceğiz. Tek hedefimiz burada bu hafta dolayısıyla vatandaşlarımıza sporun önemini düzenlediğimiz etkinliklerle anlatmak olacak. Spor yapmanın sağlık açısından, psikolojik açıdan önemini ön plana çıkaracak şekilde etkinliklerimize devam edeceğiz. Bu haftayı bu etkinliklerle sürdüreceğiz ama bu 1 haftayla sınırlı kalmasın, her gün bir 'Amatör Spor Haftası' ruhuyla çalışma azmi içerisinde olalım. Spor tesislerimiz vatandaşlarımızın kullanımına 7/24 açık, adeta tüm tesislerimizin kapılarını vatandaşa aralamadık sonuna kadar açtık, herkes olabildiğince bu imkanlardan faydalansın" ifadelerini kullandı.

Farklı ülkelerden gelerek geleneksel yarışmalara katılan yabancı uyruklu öğrenciler düzenlenen etkinlikten keyif aldıklarını dile getirerek, eğlenceli vakit geçirdiklerini söylediler.

Köse, Estonya, Polonya, Portekiz, Yunanistan gibi farklı ülkelerden Erasmus+ programıyla gelen 35 misafir öğrenciye düzenlenen etkinliklere katılımlarından ötürü teşekkür etti.

Öte yandan, yamaç paraşütü, boks müsabakası, yüzme gibi etkinliklerle herkesin katılabileceği etkinlikler hafta boyunca devam edecek.

Düzenlenen etkinlikte Gençlik Şube Müdürü Gökhan Köseoğlu, Spor Şube Müdürü Savaş Erel ve basketbol antrenörü Çağrı Turan yarışmalar hakkında yabancı uyruklu öğrencilere bilgilendirerek eşlik etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

basketbol Bayburt Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title