Haberler

Van Gölü'ne dalmak için 25 kişiye dalgıçlık eğitimi veriliyor

Güncelleme:

- Bitlis'te dalgıçlık eğitimi Van Gölü'ne dalmak için 25 kişiye dalgıçlık eğitimi veriliyor Bitlis'in Adilcevaz Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Dalış Eğitmeni Ahmet Bülent Şener tarafından 25 kişiye dalgıçlık eğitimi veriyor.

- Bitlis'te dalgıçlık eğitimi

Van Gölü'ne dalmak için 25 kişiye dalgıçlık eğitimi veriliyor

BİTLİS - Bitlis'in Adilcevaz Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Dalış Eğitmeni Ahmet Bülent Şener tarafından 25 kişiye dalgıçlık eğitimi veriyor.

Dernek tarafından İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüne sunulan projenin kabul edilmesinin ardından Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yüzme havuzunda dalgıçlık temel eğitim derslerine başlandı. 25 kişiye ilk olarak teorik derslerin verilmesinin ardından daha sonra havuza getirilen dalış ekipmanlarıyla birlikte pratik dalışlar gerçekleştirildi. Dalış Eğitmeni Ahmet Bülent Şener, dalgıçlığın püf noktaları hakkında da bilgi vererek su altında yapılması gerekenler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Dalış Eğitmeni Ahmet Bülent Şener, proje sonunda Van Gölü'ne dalmayan kimsenin kalmayacağını ifade ederek, "Adilcevaz Kültür Sanat ve Turizm Derneğinin buradaki gençlerimiz için yapmış olduğu bu projede dalış eğitimi için geldik. Buradaki vatandaşlarımızın Van Gölü'nü kullanılması için temel seviyede sportif alanda dalış eğitimi veriyoruz. Van Gölü'nün su altı güzelliklerini görmeleri, o duyguyu tatmakları için elimizden geleni yapıyoruz. Şu anda 25 öğrencimiz var. Öyle tahmin ediyorum ki bu proje sonunda Adilcevaz ve çevresinde Van Gölü'ne dalmayan kalmayacak" diye konuştu.

Adilcevaz Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Cumali Birol ise İçişleri Bakanlığına sundukları proje kapsamında Adilcevaz ilçesinde dalgıçlık eğitimlerine başladıklarını söyleyerek, "Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait yüzme havuzunda dalgıçlık temel eğitim derslerine başladık. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından projemiz onaylandı. Bu proje kapsamında ekipmanlarımızı temin ettik. Tahsis edilen paranın bir miktarını da eğitim giderleri için ayırdık. Bugün eğitimlere başladık. Önümüzdeki yıl hedeflediğimiz programı devam ettiriyoruz. Adilcevaz'da geniş kapsamlı bir dalış okulu yaptırmayı düşünüyoruz. Çünkü Van Gölü havzasında ciddi anlamda böyle bir okul yok. Yapacağımız tesisin göl kenarında olması için projelerimiz hazırlandı. Büyük bir övgüyle karşılanacağını düşünüyoruz. Bitlis, Adilcevaz bu işe hasretti. Van Gölü'nü kullanamıyorduk. Şimdi Van Gölü'nü her yönüyle kullanacağız. Mikrobiyalitleriyle, Rus batıklarıyla bunlar gün yüzüne çıkacaktır. Van Gölü gizemini koruyor ve bizlerde bu gizemin içerisinde yerimizi alacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Şener Adilcevaz Van Gölü Haberler

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Bakmadan Geçme

Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı evlendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor Nagihan elendi mi? 21 Mayıs Survivor'a kim veda etti? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 21 Mayıs Survivor elenen isim! Resmi Gazete bugün (21 Mayıs) kararları neler? Romanyalılara Türkiye vizesi kalktı! Resmi Gazete atama kararları 2024! Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title