Haberler

Gurbetçi Gençlerin Çanakkale Gezisi

Güncelleme:

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunan 12 gurbetçi gencin bir haftalık gezi programı, Çanakkale Şehitliği'nde tamamlandı.

Almanya'da yaşayan gurbetçi Türk ailelerin iki kültür arasında sıkışan gençlerine Anadolu kültürünü anlatmak amacıyla Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde bulunan 12 gurbetçi gencin bir haftalık gezi programı, Çanakkale Şehitliği'nde tamamlandı.

Türkiye ile Almanya arasında 1994 yılında imzalanan 'Gençliğe Yönelik Politikalarda İşbirliği' protokolü kapsamında 12 öğrencinin Küçükköy ve Ayvalık'ta Anadolu kültürünü tanımaya çalışan gurbetçi gençler dedelerinin şehit düştüğü Çanakkale'de bulunan abideyi ziyaret ederek Türkiye gezisini noktaladı. Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi ile Almanya'nın Giessen Belediyesi Jokus Gençlik Merkezi Başkanı ve konuk gençlerin lideri öğretmen Anik Budde'nin koordinasyonunda yürütülen karşılıklı Genç Değişimi Projesi kapsamında Türkiye'de bulunan gençlere; Anadolu'nun kültürel değerleriyle, tarihi ve coğrafi özellikleri hakkında da bilgiler verilirken, Çanakkale Şehitliği de unutulmadı. Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Cimli'nin öncülüğünde Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin'in sponsorluğunda gerçekleşen proje kapsamında Ayvalık'a bağlı dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajlarıyla tanınan Küçükköy'de ağırlanan gençler önceki gün Çanakkale Şehitliğini gezdi.

Projenin mimarı Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Metin Cimli'nin öncülüğünde, Küçükköy Belediyesi tarafından tahsis edilen bir otobüsle gerçekleşen gezide; Türk asıllı Alman vatandaşı olan gurbetçi gençlerin şehitliğin kendisine özgü ambiyansından etkilenerek, oldukça duygulu anlar yaşadığı gözlendi. 16-23 Ekim tarihlerinde Ayvalık ve Küçükköy'den Almanya'nın Giessen kentine giden 10 kişilik bir genç öğrenci gurubunun tanışıp kaynaştığı Türk öğrenciler de gurbetçi gençleri Çanakkale gezisinde yalnız bırakmadı. Gurbetçi gençlere gezi süresince Emekli Yüzbaşı Sedat Yıldırım gönüllü rehberlik yaparak, Çanakkale'deki şehitlikler ve kanlı savaşların yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulunan gençlerin duygusal anlar yaşadıkları gözlendi. Hiç tanımadıkları ama ana-babalarının anlattıklarıyla tanıdıkları Çanakkale'de şehit olan dedelerinin ruhları için dualar eden gurbetçi gençlerin, zaman zaman ağlamaklı yüz ifadeleri ise dikkatlerden kaçmadı.

KÜÇÜKKÖY HALKINA TEŞEKKÜR ETTİLER

Gün boyu Çanakkale'yi gezen gençler daha sonra geç vakit Küçükköy'de ağırlandıkları Belediye Başkanı Mesut Ergin'in ailesine ait otele döndü. Gurbetçi gençlerin gezi programının sona ermesi ve sabahın ilk ışıklarıyla Almanya'ya dönecekleri için, otelde Küçükköy Belediye Başkan Vekili Murat Akıner tarafından karşılandı. Gençlik Merkezi ile Almanya'nın Giessen Belediyesi Jokus Gençlik Merkezi Başkanı ve konuk gençlerin lideri öğretmen Anik Budde, kendilerini bir hafta süresince konuk edip, Türk misafirperverliğinin en güzel örneklerini sunan Küçükköy Belediyesi başta olmak üzere, Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Metin Cimli ve Küçükköy halkına Akıner'in şahsında teşekkür etti. Kısa bir süre önce trafik kazası geçiren ve kendilerinin en güzel şekilde ağırlanmasını sağlayan Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin'e acil şifalar dileyen Budde, Murat Akıner'e çeşitli armağanlar vermeyi de ihmal etmedi.

Uzun yıllardır Almanya'da çalışan gurbetçi Türk ailelerinin, adeta Türklüklerini unutmaya başlamış çocuklarıyla, Türkiye'de yaşayan gençlerin kültürel alışverişte bulunup, kaynaşmalarını sağlamayı amaçlayan proje kapsamında ev sahipliğini üstlenmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Küçükköy Belediye Başkan Vekili Murat Akıner ise gençleri ilk fırsatta yeniden Küçükköy'de ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyacaklarını kaydetti.

Akıner'de altta kalmayıp, içinde Küçükköy'e has zeytin, zeytinyağı ve sabun gibi ürünlerin bulunduğu çantaları Anik Budde ve gençlere armağan etti. Bir haftadır Ayvalık'a bağlı Küçükköy beldesinde ağırlanan gurbetçi gençlerin sabah saatlerinde Almanya'ya dönmek üzere yola çıktıkları öğrenildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Küçükköy Ayvalık Yerel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

title