Haberler

Güney Afrika Büyükelçisi Khumalo Mersin'de

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Vika M.Khumalo, Türkiye ve Mersin ve Güney Afrika arasındaki ilişkilerin daha da kuvvetlenerek gelişmesini istediklerini belirterek, Eylül ayında Mersin'e tekrar gelerek iki ülke arasındaki iş...

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Vika M. Khumalo, Türkiye ve Mersin ve Güney Afrika arasındaki ilişkilerin daha da kuvvetlenerek gelişmesini istediklerini belirterek, Eylül ayında Mersin'e tekrar gelerek iki ülke arasındaki iş olanaklarını görüşeceklerini söyledi.

Bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulunmak üzere Mersin'e gelen Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Vika M. Khumalo, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Büyükelçi Khumalo'nun ziyaretine Güney Afrika Mersin Fahri Konsolosu Numan Olcar ile Büyükelçilik Birinci Katibi Namhla Yenana da katıldı.

Büyükelçi Khumalo'nun ziyaretinin ardından yapılan görüşmede, Khumalo'nun Türkiye'deki görevine kısa bir süre önce başladığını ifade eden Vali Güzeloğlu, Khumalo'ya yeni görevinde başarılar diledi. Güney Afrika ile Türkiye arasındaki karşılıklı ilişkilerin gelişeceğini, Khumalo'nun katkılarıyla Mersin özelinde de ticaret dahil ilişkilerin güçleneceğini ifade etti. Türkiye'de iki fahri konsolosluktan birinin Mersin'de bulunduğunun altını çizen Güzeloğlu, "Bunun da Numan Bey gibi gerçekten çok takdir ettiğimiz bir Mersinli hemşerimiz tarafından temsil edilmesini büyük bir kazanç olarak görüyorum. Ticari başta olmak üzere iki ülke arasında birçok fırsatlar olduğunu düşünüyorum" dedi.

Büyükelçi Khumalo'ya Mersin hakkında bilgi veren Güzeloğlu, Mersin'in, Türkiye'nin İstanbul'dan sonraki en önemli ve en büyük dış ticaret merkezi olduğunu kaydetti. Mersin Limanı'nın da Türkiye'nin ikinci büyük ticari limanı olduğuna işaret eden Güzeloğlu, "Geçtiğimiz yılsonu yaklaşık 25 milyar dolarlık bir dış ticaret gerçekleştirdik. Giderek gelişen, dünyanın en büyük 100 limanı arasında yer alan uluslararası bir aktarma ve 'Hub' terminal limanı konumunda olan bir merkez. Lojistik, tarım, dış ticaret, turizm dahil bir çok fırsatlar Mersin'de uluslararası tüm yatırımcılarımıza açık ve hazırdır. Biz bunlara tüm kolaylıkları, tüm girişimcilerimize Güney Afrika dahil her türlü desteği sağlamaya hazırız" diye konuştu.

Büyükelçi Khumalo'nun ziyaretinden önce de ABD Büyükelçisi Ricciardone'yi ağırladıklarını dile getiren Güzeloğlu, bu temasların Türkiye ve Mersin için çok önemli fırsatlar olduğunu vurguladı. Güzeloğlu, Khumalo'yu 2013'te Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları'na da davet etti.

"TÜRKİYE İLE GÜNEY AFRİKA ARASINDAKİ İLİŞKİLERİMİZ DAHA KUVVETLENSİN VE GELİŞSİN"

Büyükelçi Khumalo dasıcak karşılama için Vali Güzeloğlu'na teşekkür etti. Güney Afrika ile Mersin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde fahri konsolos Numan Olcar'ın çok büyük payı olduğuna vurgu yapan Khumalo, şunları söyledi: "Kendisi Mersin'de bulunduğu için katkıları çok fazla. En yüksek derecede ilgiyi ve desteği sizlerden alarak iki ülke arasındaki ilişkilerin en üst düzeye getirilmesi için çalışıyor. Ama biz kendisinin daha çok çalışmasını istiyoruz. Daha çok gayret göstermesini istiyoruz ki, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ve özellikle de Mersin arasındaki ilişkilerimiz daha kuvvetlensin ve gelişsin. Mersin ile Güney Afrika arasındaki şehirler arasındaki ilişkiler de gelişsin."

"EYLÜL'DE TEKRAR GELECEĞİM"

Mersin'e Eylül ayının sonlarına doğru tekrar gelmeyi düşündükleri bilgisini de veren Büyükelçi Khumalo, "O zaman bir seminer yapmak ve iki ülke arasındaki iş olanakları hakkında görüşmeler gerçekleştirmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Güzeloğlu da Eylül ayında Khumalo tarafından gerçekleşeceği ifade edilen ve fırsatlar ile ticaretteki son gelişmelerin paylaşılacağı söz konusu buluşmayı çok değerli ve gerekli bulduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu ile Büyükelçi Khumalo, birbirlerine karşılıklı hediyeler sundular. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güney Afrika Türkiye Eylül Yerel Haberler

Son seçim anketinden sürpriz sonuçlar! AK Parti ikinci sırada, İYİ Parti'deki çöküş devam ediyor

Son seçim anketinden sürpriz sonuçlar! AK Parti ikinci sırada, İYİ Parti'deki çöküş devam ediyor

Yeniden yapılanma sürecine giren FETÖ'cü kadınlara ağır darbe! Görüntüyü izleyen ekipler tepelerine bindi

Yeniden yapılanma sürecine giren FETÖ'cü kadınlara ağır darbe! Görüntüyü izleyen ekipler tepelerine bindi

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Sokak ortasında kadın cinayeti! Nişanlanan eski sevgilisini öldürüp kendi kafasına sıktı

Sokak ortasında kadın cinayeti! Nişanlanan eski sevgilisini öldürüp kendi kafasına sıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title