Haberler

Gümüşhaneli Dağcılar Süle Köyünde Keşfe Çıktı

Güncelleme:

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi sporcular merkeze bağlı çeşmeleri ve göleti ile meşhur Süle köyüne yürüyüş düzenledi.

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular merkeze bağlı çeşmeleri ve göleti ile meşhur Süle köyüne yürüyüş düzenledi.

Köy sakinlerinden Celal Kocaman'ın organize ettiği yürüyüşe Kelkit ilçesinden ve köyden katılanlarla birlikte 18 sporcu katılırken, toplam 14 kilometre süren zorlu parkur yaklaşık 6 saatte tamamlandı.

Köyün Celeptonarı mevkiinden başlayıp Tanısın kıranı bölgesinden 2 bin 100 metre rakımlı Ziyaretin Taşı zirvesine dik tırmanışlar yaparak ulaşan sporcular buradan civar köy ve bölgeleri izledikten sonra Geçit kıranı bölgesinden köyün meşhur göletine ulaştı.

Burada bir süre dinlenerek manzaranın tadını çıkaran ve bol bol fotoğraf çekimi gerçekleştiren sporcular daha sonra Esedin Düzü denilen ve köylülerin her yıl şenlik yaptığı alanda yemek molası verdi. Burada köylüler tarafından hazırlanan haşlanmış patatesi yanlarında getirdikleri azığa katan sporcular, yine köylüler tarafından hazırlanan semaver çayını yudumlayıp iyice dinlendikten sonra yollarına devam etti.

Çay ve yemek molasının ardından orman içinden dik bir zirve inişi gerçekleştiren sporcular yürüyüşlerini köyün içerisinde tamamladı.

Parkur boyunca köyün meşhur çeşmelerinin soğuk sularını içip, mantar toplayıp çeşit çeşit çiçeklerin önce fotoğrafını çekip sonra bazılarını yanlarına alan sporcular, endemik bitki türleri hakkında da köy sakinlerinden bilgi aldı.

Yürüyüşü organize ederek sporcuları köyüne davet eden Celal Kocaman, yaklaşık 40 yıldır İstanbul'da ikamet ettiğini belirterek, uzun süredir GÜDAK'ın yürüyüşlerini internetten ve medyadan takip ettiğini, gıpta ederek takip ettiği etkinlikleri kendi köyünde düzenlemekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Yürüyüşte sporculara rehberlik eden köy muhtarı İlyas Kocaman ise etkinliğe katılan tüm sporculara teşekkür etti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlyas Kocaman Gümüşhane Kelkit Yerel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title