Haberler

Gümüşhane'de Sanat Sokağı Etkinlikleri Sona Erdi

Gümüşhane Belediye Başkanlığının, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) desteği ile başlattığı "Gümüşhane Kültür-Sanat Sokağı" projesi sona erdi.

Gümüşhane Belediye Başkanlığının, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) desteği ile başlattığı "Gümüşhane Kültür-Sanat Sokağı" projesi sona erdi.

Dört gün boyunca devam eden etkinliğin son gününde Gümüşhaneli sanatçı Onur Akgül sahne aldı. Proje kapsamında sergi alanları, kitap ve gümüş reyonları ile mini şenliği andıran etkinliklerin son gününde ilk olarak Kültür ve Sanat Kulübü Halk Oyunları ekibi sahne aldı. Türkiye'nin çeşitli yörelerine ait halk oyunlarını profesyonelce sahneleyen ekibin ardından, mahalli kemençe sanatçısı Şaban Coşkun, izleyicileri yerine oturtmadı.

Gecenin sonunda ise Gümüşhaneli sanatçı Onur Akgül sahne aldı. Söylediği birbirinden güzel türkülerle izleyenleri zaman zaman hüzünlendiren, zaman zaman da halay çektiren Akgül, kendisine gösterilen yoğun ilgiye teşekkür etti.

Programın ardından sanatçı Akgül'e buket veren Belediye Başkanı Mustafa Canlı, projenin hedefine ulaştığı, Gümüşhanelilere kısa sürse de minik bir şenlik ortamı yaşattıklarını belirterek, bu tür projelerin devam edeceğini dile getirdi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Karadeniz Onur Akgül Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title