Haberler

Gto'ya Yurtdışından Ziyaretler Devam Ediyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep'in yatırım ve iş heyecanı olan bir kent olduğunu, ABD ile Gaziantep firmalarının yapacakları işbirliklerinin iki ülkenin stratejik ekonomik işbirliğine önemli katkı...

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep'in yatırım ve iş heyecanı olan bir kent olduğunu, ABD ile Gaziantep firmalarının yapacakları işbirliklerinin iki ülkenin stratejik ekonomik işbirliğine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

ABD Adana 2. Konsolosu JM Saxton Ruiz beraberinde ABD Dışişleri Bakanlığı Güney Avrupa İlişkiler Ofisi Müdür Yardımcısı Dainel J. Lawton, ABD Güney Avrupa İlişkileri Ofisi Türkiye Masası uzmanları, Jhon T.Ice, Justine O. Treadwell birlikte Gaziantep Ticaret Başkanı Eyüp Bartık'ı ziyaret etti.

GTO Başkanı Bartık, ABD Adana 2. Konsolosu JM Saxton Ruiz ile birlikte gelen heyete Gaziantep'in ekonomik yapısı ve gelişmekte olan sektörlerle ilgili bilgi vererek, Bir süre önce Amerikan Ticaret Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliği ile ABD'de ikincisi düzenlenen 'Türkiye Yatırım Haftası' etkinlikleri kapsamındaki bu ülkeye yapılan ziyaretle ilgili izlenimlerini paylaştı.

TÜRKİYE AVRUPA'NIN GÜNEYİNDE, GAZİANTEP TÜRKİYE'NİN GÜNEYİNDE

GTO Başkanı Eyüp Bartık, ABD ile ticari ilişkilerin her geçen gün daha da filizlenmesinden memnuniyet duyduklarını vurgulayarak, "ABD merkezli şirketlerin iş yapma kapasitesi çok büyük ve dolayısıyla bölgedeki pazardan istifade etmemiz için iki ülke firmaları arasında yakın işbirlikleri kurulması iki ülkenin ticari ilişkilerinin gelişmesine çok büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Türkiye'nin Avrupa'nın güneyinde, Gaziantep'in ise Türkiye'nin güneyinde bulunduğuna dikkat çeken, Gaziantep'in bulunduğu stratejik konumunun ABD ve Gaziantep firmaları arasında işbirlikleri oluşturularak değerlendirmesi halinde iki ülke ekonomik işbirliğinin daha da gelişeceğini ifade eden Bartık, "ABD Konsolosluğu ile ilişkimizin üst düzeyde olmasının her zaman faydalarını gördük. Gaziantep ekonomide altıncı büyük kent. Ülkemizin yaptığı ihracatın yüzde 5'lik kısmını Gaziantep gerçekleştiriyor. Yine ülkemizin Irak'a yaptığı ihracatın yüzde 22'lik kısmı Gaziantep tarafından gerçekleştiriliyor. 2013 yılını Gaziantep'in 6,5-7 milyar dolar arasında bir ihracatla kapatacak gibi gözüküyor. Gaziantep yatırım ve iş heyecanı olan bir kent. Özetle Gaziantep bu coğrafyanın kalbinde yer alan bir kent. Gaziantep'in ekonomik yapılanmasında birçok önemli sektör bulunuyor. Bu nedenle iki ülke firmalarının yapacağı iş birlikteliği iki ülkenin stratejik ekonomik işbirliğine önemli katkı sağlayacaktır. Bu nedenle iki ülke firmaları arasında işbirliğini artırmayı birinci hedef olarak görmeliyiz ve buna göre hareket etmeliyiz. Bu sebeple ABD ile daha fazla iş ilişkisi içerisinde olmak zorundayız. Bu nedenle bu ziyaret bizim için çok önemli" şeklinde konuştu.

TÜRK-FRANSIZ TİCARET ODASI'DAN GTO'YA ZİYARET

Öte yandan Türk-Fransız Ticaret Odası Genel Sekreteri Stephane Salvetat da Gaziantep Ticaret Odası'nı ziyaret ederek Genel Sekreter Halil Göçer ile bir görüşme yaptı. Türk-Fransız Ticaret Odası Genel Sekreteri'nin ziyaretinde Gaziantep ve Fransa arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve firmaları arasında işbirliğinin artırılmasına yönelik yapılacak çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, iş olanakları ve yeni işbirliklerinin genelde Türkiye-Fransa yerelde ise Gaziantep ile ekonomik işbirliğinin artırılmasına önemli katkı sağlayacağını, bu sayede Türkiye-Fransa arasındaki ticari ilişkilerin daha da gelişeceğini belirtti.

GTO Genel Sekreteri Göçer, "Şirketlerin, ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesinde gitgide artan bir rol oynadıkları bir dünyada yaşıyoruz. Bu nedenle yeni yapılacak işbirlikleri iki ülke ekonomisine önemli bir ivme kazandıracaktır" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Ticaret Odası Türkiye Eyüp Yerel Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title