Haberler

GTO Trikocuları, Dış Pazarlara Açıyor

Güncelleme:

GTO Gaziantep triko sektörü temsilcileri için pazar incelemeleri ve ticari işbirliklerine yönelik Polonya'ya bir ziyaret düzenledi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Gaziantep triko sektörü temsilcileri için pazar incelemeleri ve ticari işbirliklerine yönelik Polonya'ya bir ziyaret düzenledi.

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı'nın 'Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkındaki Tebliği' kapsamında GTO tarafından Gaziantep Trikotajcılar ve Çorapçılar Odası işbirliğinde yürütülen 'Gaziantep Triko Sektörünün Dış Pazarlara Açılımı Projesi' kapsamında organize edilen Sektörel Ticaret Heyeti Programı, 12 firma temsilcisinin katılımlarıyla 19-24 Mayıs 2013 tarihlerinde Polonya'nın Lodz ve Varşova şehirlerine gerçekleştirildi.

Ziyaret ile ilgili bir açıklama yapan GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, Polonya triko pazarı hakkına bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunarak, ziyaretin katılımcı firmalar için oldukça verimli geçtiğini belirterek şöyle konuştu:

"Polonya'ya düzenlenen heyet ziyaretinde Gaziantepli firma temsilcileri ile Polonyalı firmalar arasında ikili görüşmeler de gerçekleştirildi. Lodz şehrinde 91, Varşova'da 51 olmak üzere toplam 142 firma ile ikili görüşmeler neticesince firmalarımız ilk aşamada çok ciddi bağlantılar kurdu. Bundan sonraki aşamada Polonyalı bazı firmaların Gaziantep'e gelerek firmalarımıza verecekleri ilk siparişler için incelemelerde bulunacakları konusunda da anlaşmaya varıldı."

Program kapsamında bir çok ticaret ve toptancı merkezinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan'ın ve Polonya-Türkiye İşadamları Derneği'nin de ziyaret edildiği ifade eden Göçer, ziyaretlerde önümüzdeki dönemde yapılabilecek ortak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunulduğunu kaydetti.

'Gaziantep Triko Sektörünün Dış Pazarlara Açılımı Projesi' kapsamında bir de ihtiyaç analiz raporu hazırlandığını anlatan Göçer, "2012 Mayıs ayından beri yürütülmekte olan kapsamında daha önceki dönemde katılımcı firmalarımızın yerinde ziyaret edilerek bire-bir yapılan görüşmeler sonucu üretim, planlama, finansman, dış ticaret, pazarlama, insan kaynakları vb. konulardaki sorunları ve problemleri ortaya çıkartılarak Gaziantep Triko Sektörü'nün ihtiyaç analizi raporu hazırlanmıştır. İhtiyaç analizi çalışması sonucu ortaya çıkan ortak sorunlar ve ihtiyaçlara istinaden firmalara bir eğitim programı oluşturulmuştur. Oluşturulan eğitim programı kapsamında katılımcı firmalara üretim ve lojistik, finans ve dış ticaret konularında eğitimler verilmiştir. Projenin son faaliyeti olarak firmalarımız Polonya'ya inceleme gezisi düzenlendi" ifadelerini kullandı.

(BB-VSA-Y

28.05.2013 15: 54: 09

TSI

NNNN - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Ticaret Odası Halil Göçer Varşova Polonya Yerel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title