Haberler

Görele'de Kosgeb Destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başladı

Giresun'un Görele İlçe Belediyesi ile Eynesil Sanayici İşadamları Derneği işbirliğiyle yapılan KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Görele'de başladı.

Giresun'un Görele İlçe Belediyesi ile Eynesil Sanayici İşadamları Derneği işbirliğiyle yapılan KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Görele'de başladı.

Toplam 64 kişinin başvurduğu eğitimin ilk bölümüne KOSGEB prosedürü gereği 30 kişi katılacağını belirten Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, "İlk grup katılımcılar uzmanlar tarafından Eynesil ve Görele'de başvuran tüm katılımcılarla yapılan birebir görüşmelerle belirlendi. KOSGEB kriterlerine en yakın iş fikirlerinden başlanılarak belirlenen katılımcılar 11- 22 Şubat 2013 arasında yapılacak eğitim sonrası belge almaya hak kazanacaklar" dedi.

Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu eğitimin başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada "Halkımıza belediyemizin sosyal yüzünü de göstermek amacıyla böyle hayırlı bir eğitime destek verdik. Eynesil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin koordinasyonunda yürüttüğümüz bu çalışma neticesinde inşallah Görele ve Eynesil'de ilk etapta 30 kişi yapacakları işe göre toplamda 100 bin lirayı bulan KOSGEB desteklerinden faydalanma imkanı bulacaklar.

Bu sayede hem Eynesil'de hem de Görele'de yeni işletmelerin açılmasına, yeni iş olanaklarının ortaya çıkmasına vesile olmuş olacağız. İnsanımıza destek vererek umutlarını yeşertmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Görele Belediye'sinin bu yöndeki çalışmalarının önümüzdeki süreçte çeşitleneceğini ve daha da hız kazanacağını sözlerine ekledi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özgür Ertuğrul Eynesil Kosgeb Görele Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title