Haberler

Göçün Ressamı Adana'ya Geliyor

Ressam Mehmet Alagöz’ün Almanya’daki işçi göçünü ön plana çıkardığı “Göç ve Göçmenliğ(m)in Resimsel Halleri” isimli sergisi, 3-12 Ekim tarihleri arasında Adana’da açılacak.

Ressam Mehmet Alagöz'ün Almanya'daki işçi göçünü ön plana çıkardığı "Göç ve Göçmenliğ(m)in Resimsel Halleri" isimli sergisi, 3-12 Ekim tarihleri arasında Adana'da açılacak.

Yapıtlarında doğrudan modelden çalışan, insan figürlerine ve portrelere sıkça yer veren Ressam Alagöz, kendi durumundan yola çıkarak, 35 yıldır Almanya'da Türkiye pasaportu ile yaşanmışlıkları resmetti. Göç ve göçmenliği konu alan figüratif resimler, eserlerin ana temasını oluşturdu. Göçmen ailenin durumu, yakın çevreyi de göz önünde tutarak, Almanya'daki misafir (yabancı) işçinin resimsel anlatımı onun resimlerinin temel karakteristiği haline geldi. Yaşam, iş, işsizlik, çocuklar ve ebeveyinler 1980'den bu yana Alagöz'ün resmindeki sürekli konular olarak ortaya çıktı.

Ressam Mehmet Alagöz'ün, "Göç ve Göçmenliğ(m)in Resimsel Halleri" isimli resim sergisi, 3-12 Ekim tarihleri arasında 75. Yıl Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin ziyaretlerine açık olacak.

Serginin açılış kokteyli, 3 Ekim, saat 17: 30'da yapılacak. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Alagöz Türkiye Almanya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title