Haberler

Girişimcilik Ateşi Konulu Konferans Yapıldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü tarafından organize edilen İşletmecilikte Güncel Yaklaşımlar Seminerinin ikincisi olan 'Girişimcilik Ateşi' adlı konferans Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı...

Karabük Üniversitesi (KBÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü tarafından organize edilen İşletmecilikte Güncel Yaklaşımlar Seminerinin ikincisi olan 'Girişimcilik Ateşi' adlı konferans Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pehlivan Baylan'ın sunumuyla gerçekleştirildi.

KBÜ Fen Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa Dekanlar, Müdürleri, Daire Başkanları, Akademik, İdari Personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdullah Karakaya, seminerde yaptığı konuşmada girişimciliğin kalkınmada en önemli lokomotif olduğunu belirterek, "Girişimcilik yeni fırsatlarla, yeni iş imkanları yaratarak toplumların yarınlarını inşa etmektir. Yapmış olduğumuz bu seminer ile örgütsel öğrenme sürecinde paydaşlarla birlikte öğrenmeye odaklı olarak öğrencilerimiz, öğretim elemanlarımız ve paydaşlarımız arasında bilgi ve deneyimlerin paylaşımına katkı sağlayarak bilgi birikimini artırmayı amaçlamaktayız" dedi.

Girişimcilik Ateşi adlı konferansta iş hayatından edindiği deneyimleri ve bilgileri, o günün şartlarında yaşadığı zorlukları ve iş ve sosyal hayatındaki yükselişini genç girişimci adayları ile paylaşan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pehlivan Baylan, "Ticarette dürüstlük çok önemlidir. Verdiğini alacaksın, aldığını vereceksin. Ticaret yapacaksanız piyasayı çok iyi tanıyıp takip etmelisiniz. 42 yıldır demir çelik sektöründe ticaretin içindeyim, bu süre zarfında pek çok sorun ile karşılaştım ama hepsini yenmeyi başardım. Zorluklar karşısında pes etmedim ve her zaman dik durdum. Hayatında herkes başakn olabilir ama herkes lider olamaz. İçinizdeki liderlik ruhunu geliştirin. Siz günün şartlarına göre daha şanslısınız, dünyada olan biten her şeyi elinizin altındaki bilgisayarla görebiliyorsunuz" dedi.

Baylan, herkesin bir hedefi olması gerektiğini, hedefsiz insanların hayatın içinde yok olup gitmeye mahkum olduğunu belirterek, "Karabük Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığına seçildiğim zaman dört tane hedef belirledik ve bugün bu hedeflerin üçünü yerine getirdik. Dördüncü hedefimiz ise yapmak üzereyiz" diye söyledi.

TSO Başkanı Baylan, Karabük Üniversitesi'nin kendiyle aynı anda kurulan üniversiteler arasından sıyrılarak hızla büyüdüğünü, bunun en büyük payını Üniversite - Sanayi işbirliğinin en güzel şekilde gerçekleştirilmesi olduğunu da ifade ederek, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak Karabük Üniversitesi ile bundan sonrada takım oyununu daha iyi oynayacaklarını söyledi. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Karakaya Karabük Yerel Haberler

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title