Haberler

Gevaş'ta doğalgaz sevinci

Güncelleme:

Van'ın Gevaş ilçesinde yıllardır beklenen doğalgazın kullanımına başlandı.

Van'ın Gevaş ilçesinde yıllardır beklenen doğalgazın kullanımına başlandı.

2007 yılından bugüne doğalgaz rahatlığını yaşayan Van'ın, Gevaş ilçesi de doğalgaza kavuştu. İlçede ilk abone olan Bahçelievler Mahallesi sakini Süleyman Tanrıtanır'ın evine ilk gaz akışı sağlandı. İlk gaz akışını sağlamak için Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, AKSA Doğalgaz İşletme Müdürü Müsayip Akyüz, Harita ve Proje Şefi Ahmet Karakuş, Müşteri Hizmetleri Şefi Burcu Özvan, Süleyman Tanrıtanır'ın evine giderek gaz vanasını açtı.

Burada bir açıklamada bulunan Aksa Van Doğalgaz İşletme Müdürü Müsayip Akyüz, 2022 yılında yapılması planlanan dağıtım istasyonu ve şebeke hatlarının, halkın bir an önce doğalgazın konforunu yaşaması için erkene alındığını ifade ederek, 2021 yılı ekim ayında altyapı yatırımlarının Aksa Van Doğalgaz tarafından başlatıldığını söyledi. Bu yatırımlar kapsamında Gevaş ilçesinde iki ay önce başlatılan çalışmaların tamamlandığını dile getiren Akyüz, "27 Aralık 2021 tarihinde Gevaş'ın Bahçelievler Mahallesine ilk gaz akışı sağlandı. Aksa Van Doğalgaz, zorlu hava koşulları ve pandemi kısıtlamalarına rağmen Van Valiliği ve Gevaş Belediyesi'nin de desteği ile ilçemizde 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde doğalgaz dağıtım istasyonu ile birlikte doğalgaz şebeke hatları ve servis kutusu montaj işlemlerini tamamlamıştır. Apartmanlarına servis kutusu montajı yapılmış mahalle sakinleri hemen başvuruda bulunarak doğal gaz abonelik işlemlerini kolayca yaptırılabiliyor" dedi.

Servis kutusu monte edilmeyen binaların doğalgaz kullanmasının mümkün olmadığını vurgulayan Akyüz, "Binanın doğalgaz servis kutusu montajı yapılmadan önce kesinlikle doğalgaz iç tesisatı yapımına başlanmaması önem taşıyor. Aksa Van Doğalgaz, bu yıl doğalgaz bağlantısı yapılamayan diğer binalar için gelecek yıllara yönelik olarak uygulama projesi hazırlanabilmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlar ile görüşmelerini sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

Aksa Doğalgaz hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunan Akyüz, "Faaliyet alanında yer alan 27 il, 212 ilçe ve beldede yaklaşık 16,5 milyon kişi, 5,5 milyon potansiyel aboneye hizmet veren Aksa Doğalgaz; Türkiye'nin en büyük özel doğal gaz dağıtımcısı konumunda bulunmaktadır. "Şehirler Doğal Gazla Nefes Alıyor" sloganıyla yatırımlarını Türkiye'nin her yerine hızla ulaştırmayı amaçlayan Aksa Doğalgaz, genişleyen dağıtım bölgeleri ve yatırımlarıyla ülke ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürmektedir" diye konuştu.

Vanayı açarak eve ilk gaz akışını sağlayan Belediye Başkanı Murat Sezer ise yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın en büyük talebi doğalgaz idi. Biz de seçimde bunun sözünü verdik. Çok az insan doğalgazın geleceğine inanmıştı. Fakat biz bütün gücümüzü kullanarak doğalgazı ilçemize getirdik. İnşallah memleketimiz için hayırlara vesile olur" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Bakmadan Geçme

Emre Kartal kim, tutuklandı mı? İsmail Kartal'ın oğlu kimdir? Hulusi Belgü kimdir? Hulusi Belgü görevi ne, nereli? Yapı Kredi Bankası satıldı mı? Koç Holding'ten açıklama geldi Ben Bu Cihana Sığmazam canlı izle! 21 Mayıs ATV canlı izle! Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölümde neler olacak? BBCS 67. bölüm izle! #128250 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Boston Celtics Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 21 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Yapı Kredi kimin? Yapı Kredi yerli mi, yabancı mı? 21-22 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Japonya Bayan Voleybol Milli Takım kadrosu ve instagram hesapları ne? Arjantin Bayan Voleybol Milli Takım kadrosu ve instagram hesapları ne? Survivor kim kazandı? 21 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? 21-22 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ben Bu Cihana Sığmazam 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title