Haberler

Gençler, Yeşil Bir Urfa İçin Fidan Dikti

Güncelleme:

Orman Bölge Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda bir araya gelen Urfalı gençler, GAP Havaalanı çevresinde fidan dikimi gerçekleştirdi.

Gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek, bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olmak adına gençlik faaliyetlerini organize eden Şanlıurfa Gençlik Merkezi bu doğrultuda çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Şanlıurfa Gençlik Merkezi, Orman Bölge Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile fidan dikmenin ve gelecek nesillere yeşil bir alan bırakmanın önemini belirtmek adına fidan dikimi programı gerçekleştirdi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp, Orman Bölge Müdürü Mehti Özyer, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Müftüsü İhsan Açık ve gençler katıldı.

ALP: YEŞİL BİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Programda, gençlerin sosyal hayattaki statüsünün gelişmesi ve onları kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek için faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp "Böyle anlamlı bir günde anlamlı bir etkinlik için buraya gelen herkese teşekkür ederim. Dinimiz ve kültürümüzde yeşilin ve ağacın ne denli önemli olduğunu hatırlatmaya gerek yok. Doğanın dengesinin bozulması ile gelecek nesli bekleyen türlü tehlikeleri bugünden önlemek ve onlara havası temiz, oksijeni bol bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Burada da bir ağacımız daha var diyebilmek bunu bilmek gerçekten çok önemli. İleride bugünün gençleri bu ağacın gölgesinde oturup rahat bir nefes alabilecek" dedi.

DUMAN: GENÇLER, ÇEVRE KONUSUNDA DAHA DA DUYARLI OLACAK
Bu tür faaliyetlere her zaman destek vereceklerini söyleyen Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman ise "Bu güzel organizasyona katılan Orman Bölge Müdür, Milli Eğitim Müdürü, Gençlik Merkezi Müdürü, İl Müftümüze ve özellikle gençlere çok teşekkür ediyorum. Gençleri birebir toprakla fidanla buluşturunca kendi emeğiyle yaptıkları bu faaliyetin önemini kavrayarak, yaptıkları etkinlikleri daha iyi benimsiyorlar. Beni en çok etkileyen anlardan biri gençlerin fidan dikerken yüzlerinde oluşan tebessüm ve gözlerindeki ışıltının artmasıydı. Bu sayede gençler çevreye daha duyarlı olacaklardır. Biz, bu tür etkinliklerde gönüllü olarak gençlere öncülük etmeye devam edeceğiz" dedi.

YILDIZ: GENÇ NESLİ ÖNEMSİYORUZ
Son olarak gençlik merkezlerinin faaliyetlerini değerlendiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise "Müdürlüğümüz ve Gençlik Merkezlerimiz olarak imkânlarımız dâhilinde her zaman gençlerimizin hizmetindeyiz. Bu çalışmayı gençlerin kendi elleriyle gerçekleştirmesi yapılan aktiviteyi daha anlamlı kılmaktadır. Şanlıurfa da yeşil alanlarımızın kısıtlı olduğunu göz önünde bulundurursak bu gibi yeşil alanların çoğaltılması gelecek nesillere daha sağlıklı bir ortam bırakacaktır. Etkinliğimizde bizden desteklerini esirgemeyen Valimiz Sayın Celalettin Güvenç'e ve bizleri ağaç dikiminde yalnız bırakmayan Vali Yardımcısı Sayın Aylin Kırcı Duman'a teşekkür ederiz"' ifadelerinde bulundu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Metin İlci Yerel Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title