Haberler

Genç: "Kurumlar Kendilerini Sürekli Yenilemelidir"

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Türkiye’miz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru ilerlerken insanlarımızın ve kurumlarımızın da bu hedefler doğrultusunda sürekli olarak kendilerini yenilemesi gerekmektedir” dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, " Türkiye'miz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru ilerlerken insanlarımızın ve kurumlarımızın da bu hedefler doğrultusunda sürekli olarak kendilerini yenilemesi gerekmektedir" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Lokantacılar, Tatlıcılar, Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın başvuru sahibi olduğu Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) projesini yerinde gördü. Aşçı yardımcısı, pasta yardımcısı, pideci ve servis elemanı olmak üzere 4 branştan oluşan 75 gencin mesleki eğitimle vasıflı hale gelmesi amacıyla düzenlenen ve mesleki eğitimin yanında "İş Sağlığı-Güvenliği", "E-ticaret", "Rehberlik-Danışmanlık", "Girişimcilik-Beceri" eğitimlerinin verileceği kurs merkezinde kursiyerleri ziyaret eden Başkan Genç, bu tür mesleki kursların önemine işaret etti.

Samsun Lokantacılar, Tatlıcılar, Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı'nın da bulunduğu kurs merkezinde kursiyerlerle sohbet eden Başkan Osman Genç, "Bu tür eğitimlerle insanlarımızın istihdam piyasasına kalifiye olarak dahil edilmesi, insanlarımızın vasıflı hale getirilerek işletmelerin eleman taleplerini karşılayacak mekanizmanın oluşturulması şehrimiz açısından son derece önemlidir. Türkiye'miz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru ilerlerken insanlarımızın ve kurumlarımızın da bu hedefler doğrultusunda sürekli olarak kendilerini yenilemesi gerekmektedir" dedi.

Samsun'un gelecek yıllarda özellikle doğa turizmi başta olmak üzere çok önemli turizm merkezi olacağına dikkat çeken Başkan Genç, "Bu nedenle şehrimizde turizmle alakalı eleman yetersizliği öne çıkmıştır. Turizmle alakalı hizmet sektöründe yetişmiş kalifiye eleman gücü oldukça önemli ve Samsun bu tür kurslarla daha yeterli hale gelerek ön plana çıkacaktır. Bu programın gerçekleşmesi bu bakımdan şehrimize önemli bir katkıdır. Buradaki gençlerimizin gözünde işyeri açacak ve çalışacak ışığı görüyorum" diye konuştu.

Böyle bir projeyi düzenleyen Samsun Lokantacılar, Tatlıcılar, Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı tebrik eden Başkan Osman Genç, "Canik Belediyesi olarak bizler de özellikle gençlerimize ve kadınlarımıza yönelik mesleki eğitim kursları düzenliyoruz. Yaptığımız eğitim, sosyal ve kültürel yatırımların yanında düzenlediğimiz bu kurslar sayesinde insanlarımız meslek sahibi olurken, hayat standartları daha da yükseliyor. Bugüne kadar düzenlediğimiz kurslar sonunda 12 binden fazla insanımıza sertifika verdik" diye konuştu.

Samsun'da turizm alanında hem çalışan hem de işyeri açacak kalifiye insan eksikliğini gördükleri için böyle bir kurs düzenlediklerini belirten Samsun Lokantacılar, Tatlıcılar, Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı da, kurs merkezini ziyaretinden dolayı Başkan Osman Genç'e teşekkür etti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Genç Türkiye Samsun Canik Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm! Çağla Şıkel ayaklarını mı paylaştı? Çağla Şıkel neden video paylaştı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! YUSUF TEKİN "cemaatçi misiniz" sorusuna ne yanıt verdi? Yusuf Tekin ne dedi, olay ne?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title