Haberler

Gaziantep'ten Kısa Kısa

Vali Ata, Araban ilçesini ziyaret etti

Gaziantep Valisi Erdal Ata, ziyaret ettiği Araban ilçesinde incelemelerde bulundu.

Araban İlçe Kaymakam Vekili Muhammed Serkan Şahin'i makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulunan Ata, daire amirleri ile İlçe Kaymakamlığı toplantı salonunda biraraya gelerek bilgi aldı.

Toplantıda, restorasyon çalışması devam eden Elif Beldesi Anıt Mezarı, Araban Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Elif İlköğretim Okulu ve ilçe merkezinde yapımı süren Aile ve Toplum Merkezi son durumları değerlendirildi.

Kız Teknik ve Meslek Lisesi inşaatını inceleyen Ata, mühendislerden bilgi alarak, ilçede bazı ziyaretler gerçekleştirdi.

Gaziantep Kent Konseyi Bursa'da

Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici ve yürütme kurulu üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile deneyimlerini paylaştı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Altepe'ye Gaziantep Kent Konseyi çalışmaları hakkında bilgiler veren Binici, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Gaziantep'te de çadır ve konteyner kentler oluşturulduğunu ifade etti.

Hükümetin bu konuda fedakarlık gösterdiğine işaret eden Binici, kent içerisinde kendi olanakları ile ev tutan ya da akrabalarının yanına yerleşen Suriyelilerin sağlık, eğitim ve daha birçok konuda sorunlarının çözümü için çalışmalar yapıldığını belirtti.

Bu konuda kent konseyinde genel kurul yapılarak Vali Yardımcısı başkanlığında bir komisyon kurulduğunu vurgulayan Binici, şunları kaydetti:

"Kent Konseyi şehrin her türlü probleminin çözümü için aktif projeler üretiyor. Bunu yaparken de kentte kamu, kurum ve kuruluşları ile sivil toplum oluşumları, meslek gruplarıyla da işbirlikleri oluşturuyoruz. Gaziantep'te birçok siviy toplum kuruluşu ile fikir birliği yaparak projeler geliştiriyoruz. Gaziantep Kent Konseyi Uzlaşma Kurulu oluşturduk. Hatta mahalle muhtarlarına kentin sorunları ile ilgili bir anket yaptırarak, bu doğrultuda kentin ihtiyaçlarını bir arada görme imkanı bulduk."

Altepe de, Gaziantep Kent Konseyi ekibini Bursa'da görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, kent konseylerinin birbirleri ile deneyimlerini paylaşmalarını önerdi. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Necati Binici Erdal Ata Gaziantep Araban Yerel Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title