Haberler

"Kayıt Dışılık İhracatın Artırılmasına Engel Teşkil Ediyor"

Güncelleme:

Gaziantep Fıstık Sanayicileri Derneği Başkanı İlhan Eralp, sektördeki kayıt dışı sorununun ihracatın artmasına engel olduğunu söyledi.

Gaziantep Fıstık Sanayicileri Derneği Başkanı İlhan Eralp, sektördeki kayıt dışı sorununun ihracatın artmasına engel olduğunu söyledi.

Eralp, derneğin Ticaret Borsası toplantı salonunda düzenlenen genel kurulunda, Antep fıstığı üretiminin kayıt altına alınmasını amaçladıklarını söyledi.

Üretilen fıstığın borsada işlem görmesinin sağlanması gerektiğini anlatan Eralp, şunları kaydetti:

"Sektördeki kayıt dışılık çok önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Kayıt dışılık aynı zamanda ihracatın artırılmasına engel teşkil ediyor. Dünya piyasaları istikrarlı bir fiyat aralığında ve düzenli bir şekilde ürün tedarik etmek ister. Ne kadar mal ürettiğinizi, ne kadarını yurt içinde tükettiğinizi bilmezseniz ihracatı ancak anlık yapabilirsiniz."

Eralp, kayıt dışılığın fıstığın sağlıksız işlenmesi ve pazarlanmasına zemin sağladığına dikkati çekti.

Bu arada Cumali Gök'ün divan başkanlığında gerçekleştirilen genel kurulda, mevcut başkan İlhan Eralp tekrar aynı göreve seçildi.

Derneğin yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu; Özgür Atakan, Neşet Uçar, Ercan Güven, Mehmet Ramazan Yüceler, Savaş Bozkurt, Hasan Ağböhür, Ahmet Ulu, Mehmet Kamar.

Denetim kurulu üyeliklerine ise Mahmut Deniz, Müslüm Yıldırım, Mehmet Özmen getirildi. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Mahmut Deniz Ercan Güven Ahmet Ulu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title