Haberler

Gaziantep'e Almanya'dan İkinci Kardeş Şehir Geliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Almanya'nın Ludwigshafen kenti ile "Kardeş Şehir" protokolü imzalanacağı müjdesini verdi.

Belediye Başkanı Dr. Eva Lohse'nin resmi davetlisi olarak Ludwigshafen'e giden Başkan Güzelbey ve beraberindeki 30 kişilik heyet, temaslarına başladı. Ludwigshafen Şehir Müze Salonu'nda yapılan karşılama töreninde Güzelbey, iki şehir arasındaki dostluğun bundan sonra 'kardeş şehir' olarak devam edeceği müjdesini verdi. Güzelbey, Dr. Eva Lohse'yi bir kız kardeşi olarak gördüğünü ifade etti.

2008 yılında Almanya'nın Ludwigshafen kentinde yaşanan elim yangında Gaziantepli 9 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği olayların ardından her iki şehir arasında başlayan ilişkilerin Dost Şehir Protokolü ile devam ettiğini hatırlatan Başkan Güzelbey, "Şubat 2008 tarihinde Ludwigshafen kentinde Gaziantepli 9 Türk vatandaşının ölümüyle sonuçlanan yangından sonra her iki şehir arasında başlayan ilişkiler her geçen gün güçlenerek devam ediyor. Ludwigshafen ile dostluğumuz acı bir olayın neticesinde başladı.

Sonrasında Ludwigshafen heyeti Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Bohmer'in başkanlığında Gaziantep ziyaretinde bulundular. Yangında vefat eden hemşerilerimizin mezarlarını ziyaret ettiler ve biz de onların anısına Gaziantep'te yaptığımız bir parka Ludwigshafen Parkı adını verdik" dedi.

Kurulan dost şehir ilişkilerinin artarak sürdüğünü belirten Güzelbey, "Geçen yıl Ludwigshafen heyeti Gaziantep'i ikinci kez ziyaret etti. Biz de bugün iade-i ziyaret için Gaziantep Büyükşehir Meclisi üyeleri ve belediye çalışanlarından oluşan 30 kişilik kalabalık bir heyetle buraya geldik. Bu ilişkilerden bizim iki beklentimiz var. Birincisi burada yaşayan Türk kardeşlerimizin daha iyi bir mevkiye gelip, daha rahat, daha iyi bir hayat sürmeleri ve onlara yalnız olmadıklarını göstermek, onlara destek

vermek içindir. Çünkü, buradaki insanımız bizim temsilcilerimizdir, temsilcilerimize destek vermek ülkeye destek vermektir, buna inanıyorum. İkinci beklentimiz ise iki şehir arasındaki sosyal ve kültürel ilişkileri daha da geliştirmek olacaktır" diye konuştu.

Güzelbey, "Bildiğiniz gibi Almanya'nın Duisburg kenti Gaziantep'in kardeş şehri. Aynı ülkeden ikinci bir kardeş

şehri ilişkisi tesis edilmesi konusunda bazı sıkıntılar vardı. O sıkıntılar çözülmek üzere, kardeş şehrimiz olan Duisburg'a, Almanya'dan Ludwigshafen'i de ekliyoruz. Artık Ludwigshafen de bizim kardeş şehrimiz olacak. Bu konuyla ilgili Belediye Başkanı Dr. Eva Lohse ile görüşmelerde bulunacağız" dedi.

Güzelbey, 11 Mayıs'ta Devlet Bakanı Maria Böhmer'i ve beraberindeki heyeti UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren Gaziantep'te ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirterek, Ludwigshafen Belediye Başkanını Gaziantep'te yaptırdıkları dünyanın en büyük mozaik müzesini görmeye davet etti.

Ludwigshafen Belediye Başkanı Dr. Eva Lohse ise, "Bunu tahmin etmiyordum. Dostane başlayan ilişkilerin kardeş şehir projesine dönüşmesi benim için büyük bir sürpriz oldu. Bu teklifi seve seve kabul ediyorum. Alınan bu karardan son derece memnun oldum ve en kısa zamanda kardeş şehir projesini hayata geçirmek için çalışmaları başlatacağım" dedi.

Lohse, Başkan Güzelbey'e çeşitli hediyeler verdi. Başkan Güzelbey de, Lohse'ye Gaziantep'e özgü bakır bir tepsi hediye etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi heyeti, Ludwigshafen Emniyet Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlükleri ziyaretlerinin ardından düzenlenen şehir turuna katıldılar. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Asım Güzelbey Ludwigshafen Eva Lohse Almanya Yerel Haberler

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI İnci Taneleri CANLI izle! 23 Mayıs Nisan İnci Taneleri 16. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! #128250 Heimlich manevrası nedir? Heimlich manevrası nasıl uygulanır? Buz Yolu filmi oyuncuları kim? Buz Yolu filmi konusu, oyuncuları! Buz Yolu ne zaman nerede çekildi? #128250
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title