Haberler

Gazi Babası "Oğlumun Evi Yarım Kaldı"

Şırnak'ta Uzaktan Kumandayla Patlatılan Mayın Sonucu Uzuvlarını Kaybederek Gazi Olan 28 Yaşındaki Uzman Çavuş Yılmaz Yiğit'in Babası Gülabi Yiğit, Oğluna Verilen Ev Sözünün Tutulmadığını Söyledi.

ŞIRNAK'ta uzaktan kumandayla patlatılan mayın sonucu uzuvlarını kaybederek gazi olan 28 yaşındaki Uzman Çavuş Yılmaz Yiğit'in babası Gülabi Yiğit, oğluna verilen ev sözünün tutulmadığını söyledi. Belediyenin verdiği arsaya sadece dört duvar çekildiğini ifade eden Gazi babası Yiğit, "Kimse oğluma verilen sözü tutulmadı, tuğladan 4 duvar yapılan ev 1 yıldır yapılmıyor" dedi.

Şırnak'ta görev yapan 28 yaşındaki Uzman Çavuş Yılmaz Yiğit, 20 Haziran 2007 yılında uzaktan kumanda ile patlatılan mayın sonucu iki kolu, bir ayağını ve gözünü kaybederek gazi oldu. Saldırının ardından tedavi edilerek protez kol ve bacak takılan Gazi Uzman Çavuş Yiğit, TSK Rehabilitasyon Merkezi Gazi Uyum Evi'nde Hilal Şimşek'i görerek aşık oldu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un nikah şahitliğinde geçen yıl ayında evlendi.

Yardımseverlerin ve jandarmanın ev sözü verdiği Yılmaz Yiğit için Edirne Belediyesi ev yapılması için Abdurrahman Mahallesi'nde 288 metrekarelik arsa temin etti. Geçen yıl arsanın üzerine evin temeli atıldı ve duvarları örüldükten sonra inşaat durd.

Gazinin babası Gülabi Yiğit, bir çok kurumun oğluna ev sözü vermesine rağmen bir türlü yerine getirilmediğini Edirne TOKİ konutlarında kirada oturduğunu belirten Gazi babası Gülabi Yiğit şunları kaydetti:

"Çocuğumun Şırnak'ta mayına basarak kolu, ayağı gitti. Hastanedeki tedavisinin ardından TSK Rehabilitasyon Merkezi'nde rehabilitasyona başladı. Daha sonra komutanlar yurt dışından protez kol ve bacak bulup taktılar. Bir yıl süren tedaviden sonra Jandarma Genel Komutanı'na çıkıyor ve 'Komutanım benim evim elverişli değil' diye konuşuyor. Jandarma Genel Komutanı da Edirne Jandarma Komutanını arayıp, 'gaziye ya TOKİ'den ev alın ya da ev yaptırın' demiş. Bunun üzerine belediye ücretsiz olarak arsa verdi. Yapımını belediye üstlendi, duvarlar çıktı. Şimdi inşaat bu şekilde duruyor. Herkes yardım sözü vermişti, hükümetten kimse yardım etmedi. Edirne Milletvekili Necdet Budak geldi bana yardım edeceğini söyledi ama etmedi. Yarım kalan evin tamamlanmasını istiyorum. Ben camii çevrelerinde kuş yemi satarak geçinmeye çalışıyorumö

Şırnak'ta gazi olan Uzman Çavuş Yılmaz Yiğit ise başına gelen olaydan sonra dönemin Jandarma Genel Komutanı'nın kendisini çağırdığını ve ihtiyacı olan ev sorununun çözülmesi için Edirne Belediyesi ve Edirne Valiliği ile görüştüğünü anlattı.

Edirne Belediyesinin bunun üzerine kendisine arsa temin ettiğini ve ev yapılacağı sözünü verdiğini iddia eden Yiğit, "Bana bu arsayı aldılar. Tapusu Edirne İl Jandarma Komutanlığında olan bu arsanın üzerine ev yapacaklarını söylediler. Daha sonra bir müteahhit ile görüşülerek evin temeli atıldı, duvarları çıkıldı. Ancak, bir yıldır tamamlanmadı. Evin tamamlanmasını bekliyorum. Bunu benim yaptıracak gücüm yokö dedi.

Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Namık Kemal Döleneken ise belediye olarak Gazi Uzman Çavuş Yılmaz Yiğit'e ücretsiz olarak arsa temin ettiklerini belirterek "Bu arkadaşımızın arsa dışındaki diğer yapı yapma konusunda ne yazık ki belediyemizin gücü ve yasal olanakları çok fazla değil. Maalesef bu konuda kendilerine fazla yardım etme olanağımız bulunmuyor. Ancak yine de çevremizde yardım etmek isteyen yardımseverleri de yardım etmeleri için teşvik ediyoruz, yüreklendiriyoruz ve destekliyoruz. Biz sadece kendilerine ev yapılması için 288 metrekarelik bir arsa verdik" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title