Haberler

Gaün'de Türkülülerle Antep Savunması

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu tarafından, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yıl dönümü nedeniyle ‘Türkülerle Antep Savunması’ adlı konser düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu tarafından, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yıl dönümü nedeniyle 'Türkülerle Antep Savunması' adlı konser düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konser, Öğr. Gör. Yaşar Seçkin'in yönetiminde Gaziantep, Rumeli, Kütahya, Çorum, Elazığ, Karadağ bölgesi türkülerinden oluşan 'Teze Gelin', 'Bülbüller Ötüyor Seher Vaktidir', 'Yağmur Yağar', 'Şu Uzun Gecenin Gecesi', 'Bahçalarda Bal Erik', 'Karadağ Türküsü' gibi eserler beğeniyle izlendi.

Konser sonunda Öğr. Gör. Yaşar Seçkin'e çiçek takdim eden Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarının hem akademik hem de topluma olan performansı anlamında çok güzel eserler ortaya koyduğunu ve Gaziantep Üniversitesi'nin yüz akı olduklarını söyledi.

Prof. Dr. Coşkun, "Şehitlerimizi minnetle ve rahmetle anıyoruz. Onların bize bıraktığı bu topraklara layık olmaya çalışıyoruz. Kültürüyle, sanatıyla, bilimiyle ve tabii ki tarihte biriktirdiğimiz, aldığımız medeniyet değerlerini günün evrensel değerleriyle buluşturup geleceğe taşımanın gayreti içerisinde olan bir üniversite anlayışının kararlılığı içindeyiz" diye konuştu.

Konserde ayrıca, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü öğrencilerinin Gaziantep ve Ege Yöresi gösterileri geceye katılanlara coşku dolu anlar yaşattı.

Oldukça duygulu anların yaşandığı geceye; GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Cahit Bağcı, Doç. Dr. Murat Ağarı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, 'Milli Mücadele'de Güney Bölgesi Sempozyumu' için Gaziantep'e gelen çok sayıda öğretim elemanı, öğrenci ve davetli katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk Yavuz Coşkun Yerel Haberler

title