Haberler

Gardiyanın Efsane Kitabı Tiyatro Sahnesinde

Güncelleme:

Kayseri'nin Develi ilçesinde görev yapan gardiyan Yaşar Adanur, yazdığı kitapları tiyatro oyununa dökmek için hazırlık yapıyor. Mesai arkadaşlarıyla birlikte Kayseri efsanesi olan Ağ Gelin kitabının tiyatro oyununu sergilemeyi planladıklarını belirten Adanur, Develi Kültür Merkezi'nde oyunu sergilemeyi hedeflediklerini söyledi.

Kayseri'nin Develi ilçesinde gardiyan olarak görev yapan ve işinden arta kalan zamanlarda ilçedeki efsaneleri anlattığı kitapları kaleme alan Yaşar Adanur, kitabını tiyatro sahnesine dökmek için hazırlık yapıyor.

26 yıldır Develi B tipi cezaevinde infaz koruma olarak görev yapan 48 yaşındaki Yaşar Adanur, boş kalan zamanlarında yazdığı kitapları sahneye taşıma kararı aldı. Yüreğinden Öpülmüş Kadınlar, Ağ Gelin ve Kefen Gelin gibi eserlerin yazarı olan gardiyan Adanur; mesai arkadaşları ile aldığı kararla Kayseri efsanesi olan Ağ Gelin kitabının tiyatro oyununu hazırladıklarını belirtti. Adanur; "Kefen gelinlik kitabımla beraber 5. kitabımı çıkarmış bulunmaktayım. En kısa zamanda da Allah izin verirse mesai arkadaşlarım ve çocuklarımızla beraber Gardiyan ve Ağ Gelin oyununu sergilemeyi düşünüyoruz" dedi.

Kitabını tiyatro oyununa dökeceklerini dile getiren Adanur, "Sosyal medya üzerinden sayfalarım olduğu için oradan bana yorumlar geliyor. Kadınların yaşadığı hikayeler falan yorum olarak gelmeye başladı. Oradan esinlenerek Yüreğinden Öpülmüş Kadınlar, ardından Ağ Gelin ve en son olarak da Kefen Gelin kitabını yazdım. Ağ Gelin buranın efsanesi olduğu için filmini yapmayı düşünüyorduk ama filmini yapamıyorsak en azından tiyatrosunu gösterime sunalım dedik. Arkadaşlarımızla böyle bir düşüncemiz oldu. Sağ olsun arkadaşlar da yardımcı olalım dediler. Şuanda oyunu hazırlıyoruz . İnşallah en kısa zamanda Develi Kültür Merkezinde oyunumuzu sergileyeceğiz. Develi Kaymakamımız Yusuf Turan'a, Develi Cumhuriyet Başsavcımız İlteriş Altıntaş'a, Cezaevi savcımız Ahmet Erhoş'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Develi Develi Edebiyat Kültür Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title