Haberler

Gamek, Üniversite Mezunlarına da Umut Oldu

Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım Tarafından Hayata Geçirilen ve Hizmet Vermeye Başladığı Günden İtibaren Yüzlerce Genci Meslek ve İş Sahibi Yapan İstihdama Yönelik Proje Gamek, Artık Üniversite Mezunlarının da Umudu Oldu.

Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım tarafından hayata geçirilen ve hizmet vermeye başladığı günden itibaren yüzlerce genci meslek ve iş sahibi yapan istihdama yönelik proje GAMEK, artık üniversite mezunlarının da umudu oldu.

9. dönem kursiyerlerine sınav yapmak üzere Samsun'a gelen Türk Loydu Avrupa Koordinatörü İdris Hoşben nezaretinde yapılan testlere katılan kursiyerler, hafta sonu açıklanacak sonuçları heyecanla beklerken, aralarında iki kursiyerin heyecanı arkadaşlarına göre biraz daha farklı; çünkü onların üniversite diplomaları da var. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yapı Ressamlığı Bölümü'nden mezun olan 27 yaşındaki Can Nibat ile Süleyman Demirel Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu 22 yaşındaki Gökhan Fidan, Türkiye'nin önemli sorunlarından biri olan işsizliğe üniversite mezunu olmalarına rağmen takıldı. Ne yapacaklarını düşünen Nibat ve Fidan, soluğu Gazi Meslek Edindirme Kursları'nda(GAMEK) aldı. GAMEK Kaynakçılık Kurslarına kayıt olan ikili 3 aylık kurs süreçlerinde aldıkları eğitimlerinin sonuna gelerek dün sınavlara girdi.

Okuldan mezun olduktan sonra işsizlik gerçeğiyle karşı karşıya kaldığını söyleyen Can Nibat, kendi alanında iş bulamadığını, çaresizlik içinde kendine yeni meslekler aradığını kaydetti. GAMEK kurslarına başvurarak koluna altın bilezik takmak için kolları sıvadığını söyleyen Nibat, "Ülkemizin içerisinde bulunduğu durum ortada. Her yıl üniversitelerden mezun olan binlerce genç işsizlik sorunuyla karşı karşıya kalıyor. Bu anlamda uzun süre çektiğim bu sıkıntıya son vermek ve koluma yeni bir altın bilezik takmak için kurslara katıldım. Başarılı bir eğitim sürecinin ardından bugün son noktaya geldik. Sınavlardan başarılı bir sonuç alıp, yeni mesleğimle kendimi iş piyasasına atmak istiyorum. Gençlere bu büyük imkanı sağlayan Başkan Kaldırım'a teşekkür ederiz" dedi.

İşletme mezunu olduğunu, dışardan da bir üniversite daha okuduğunu söyleyen Gökhan Fidan, arkadaşının düşüncelerine sonuna kadar katıldığını söyleyerek, Gazi Meslek Edindirme Kursları ile yeni bir meslek şansı bulduğunu belirtti. Okuldan mezun olduktan sonra evlendiğini belirten Fidan, "Üniversite mezunu olmama güvenerek evlendim. Ancak 'işsizlik' denilen illet yakama yapıştı. O sırada gazetelerden okuduğum haberler üzerine GAMEK'e başvurdum. Yakında sertifikamı alacağım. Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım'ın gençlere yönelik projesi ile yeni bir meslek sahibi oldum" diye konuştu.

KALDIRIM: "SÖZ VERDİK, TUTACAĞIZ" Gazi Meslek Edindirme Kursları ile bugüne kadar 2 bin 740 kişinin eğitim aldığını açıklayan Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, 2 bin 50 kişinin kurslardan mezun olduğunu, bin 150 kişinin istihdama kazandırılarak iş sahibi yapıldığını söyledi. Kurslara katılımlarda son zamanlarda üniversite mezunlarının dikkat çektiğini kaydeden Başkan Kaldırım, "Gönül ister ki gençlerimiz eğitim aldıkları alanlarda iş sahibi olsun, başarılı olsun. Ama biz Gazi Belediyesi olarak gençlerimize istihdam yolunda destek olmaya, yanlarında olmaya söz verdik. Sonuna kadar da yanlarında olacağız" şeklinde konuştu.

(SAM-SA) 29.05.2008 14:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title