Haberler

Futbol: PTT 1. Lig

PTT 1.Lig ekiplerinden Samsunspor'un teknik direktörü Besim Durmuş, "Kötü durumda da olsak cesaretli bir şekilde 1994 doğumlu oyunculara şans vermeye devam edeceğiz" dedi.

PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un teknik direktörü Besim Durmuş, "Kötü durumda da olsak cesaretli bir şekilde 1994 doğumlu oyunculara şans vermeye devam edeceğiz" dedi.

Durmuş, futbolcular Musa Aydın, Cemil Adıcan ve Soner Şahin ile Atakum ilçesindeki Onur Ateş Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Durmuş, "istikrardan yana" bir teknik adam olduğunu söyledi.

Takımın istikrarını koruması için Soner, Cemil, Mustafa, Fatih, Dimitrov, Musa Sinan, Abdülkadir ve Haluk'a her hafta ilk 11'de şans tanıdığını belirten Durmuş, şöyle devam etti:

"Sadece cezalı ve sakat olduklarında Turgay, Musa Aydın, Şaban, Canberk ve Ercan'ı değiştirmişiz. Burada yanlış bir algı oluştu, her hafta rotasyon yapıyorum diye. Aslında böyle bir şey yok. Asla öyle bir yapım yok. Sahada da istikrardan yana olduğum için kolay kolay oyuncu değiştirmem. Hatta bu yüzden de eleştiriler alıyorum. Ama bu istikrar sayesinde ligin ikinci yarısında Kayseri Erciyesspor ve 1461 Trabzon'dan sonra ligin en çok gol atan üçüncü takımı olmuşuz."

Korkak futbol oynamadıklarını ifade eden Durmuş, "Korkak futbol oynasak bu kadar gol atamayız. Her takıma karşı açık futbol oynuyoruz. Kayseri Erciyesspor ligin en iyi takımı ve lideri olmasına rağmen biz bu takıma karşıda kora kor futbol oynadık. Çünkü Samsunspor'un her maçtan 3 puan almaya ihtiyacı var. Ayrıca oyuncu yapımız her sahada kazanmak için oynayacak yapıdadır. Kazanamadığımız için bazı maçlarda sürekli rotasyon yapılıyormuş gibi bir algı oluştu" diye konuştu.

-"Samsun bir futbol ovası"-

Durmuş, genç oyunculara fazla şans verilmemesinin nedeninin, takımın son oynadığı maçlarda aldığı kötü sonuçlar olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Düşme potası içinde olmamız genç oyuncularımızı oynatıp oynatmama konusunda tereddüt oluşturuyor. Samsunspor'un ligin alt sıralarında olması bize rahatsızlık veriyor. Ama buna rağmen yine genç oyunculara en çok şans veren kulüp biziz. 15 yaşındaki Kemal'i kazanamasak da sahaya sürüyoruz. Yine aynı şekilde şans verilip de bunu çok iyi değerlendiren Canberk'e sakat olmazsa her hafta ilk 11'de yer veriyoruz."

"Samsunspor'un gelecekteki başarısı yine gençlerden geçiyor" diyen Durmuş,

"Uzun süredir yüksek algıda futbolcu yetiştiremedik. Kötü durumda da olsak cesaretli bir şekilde 1994 doğumlu oyunculara şans vermeye devam edeceğiz. Samsun bir futbol ovası. Türkiye'nin gol krallarını çıkarmış bir kent. Bu kentte çok iyi oyuncular yetişeceğini düşünüyorum. Altyapıdan 15 oyuncuyu her hafta değiştirerek A takıma alıyoruz. Samsunspor'u, Samsun'a ve Samsun kültürüne hizmet eder duruma getirdik. Bundan sonra altyapımızdan daha çok oyuncu çıkartacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Muhabir: İlyas Gün

Yayıncı: Orhan Topal - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Besim Durmuş Cemil Adıcan Musa Aydın Samsunspor Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title