Haberler

Frig Vadileri Dağ Bisikleti Turizm Kupası Yarışı Tamamlandı

Frig Vadisi'nin canlandırılması ve turizme kazandırılması amacıyla Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan ve Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar illerini kapsayan, Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği'nin (FRİGKÜM) Frig Vadilerinin...

Frig Vadisi'nin canlandırılması ve turizme kazandırılması amacıyla Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan ve Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar illerini kapsayan, Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği'nin (FRİGKÜM) Frig Vadilerinin tanıtılması amacıyla 16-17 Haziran 2012 tarihleri arasında düzenlediği "Frig Vadileri Dağ Bisikleti Turizm Kupası Yarışı" tamamlandı.

Yarışma amacının Frig Vadileri'nin güzelliklerini tanıtmak olduğunu ifade eden Vali Dr. Kadir Koçdemir

"Doğanın çok güzel olduğu bu dönemde tabiatla iç içe olmanın en güzel yolu bisikletle gezinti yapmaktır. Bu organizasyonun kazasız, belasız, sağlıklı bir şekilde bitmesini diliyorum" dedi.

Muhteşem doğal güzelliklerin yer aldığı ve FRİGKÜM tarafından turizme kazandırılan Frig Vadileri'ndeki bu organizasyonun önemli olduğunu ifade eden Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, "Uluslararası destinasyon fuarları düzenlenen bugünlerde Frig Vadileri'ni tanıtmayı amaçladık. Umarım bu organizasyonda beklediğimiz tanıtım gerçekleşir" diye konuştu.

Daha sonra, bisiklet sporcularına özel giysileri giyen Vali Kenan Çiftçi ve Vali Dr. Kadir

Koçdemir bir süre bisikletle yol aldıktan sonra yarışa 10.30'da Kütahya Ovacık İnlice Mahallesinden start verildi.

Çeşitli illerden 73 erkek ve 15 bayan bisiklet binicisinin katıldığı yarış, Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir illeri sınırlarında kalan Alanlı Mahallesi, Döğer beldesi, Bayramaliler, Demirli, Yılantaş, Köhnüş Vadisi, Ayazini Metropol, Avdalar Kalesi, Peri Bacaları, Gökbahçe, Kümbet, Oynaş, Yapıldak güzergahını

takip ederek, Eskişehir Yazılıkaya'da 16.00'da

sona erdi.

Eskişehir-Han ilçesine bağlı Yazılıkaya köyünde düzenlenen ödül töreninde, kızlar kategorisinde Esra Kürkçü birinciliği, Eda Konuk ikinciliği, Elif Aybak üçüncülüğü, erkekler kategorisinde Sina Solouksaran birinciliği, Gökhan Uzuntaş ikinciliği, Kamil Akalp ise üçüncülüğü elde etti.

Yarışmada dereceye giren sporculara sırasıyla 4000 TL, 2500 TL ve 1500 TL ve en genç sporcu Berkay Cimrelli (18) ve en yaşlı sporcu Bülent Ütin'e (63) de 1000 TL ödül verildi. Yarışmada ayrıca, 17 yaşındaki Alperen Kır teşvik ödülüne layık görüldü.

Ödül törenine Afyonkarahisar Vali Vekili Ahmet Ertürk, Eskişehir Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Çifteler Kaymakamı

Aytekin Yılmaz, Han Belediye Başkanı Mustafa Pekak, Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş, Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Seyit Ömer Durmuş, Eskişehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf Balcı ve Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya'da katıldı.

(EFE)

18.06.2012 14: 25: 32

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title