Haberler

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın Yeni Meclis Başkanı Osman Çıralı

ethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'na Akif Arıcan'ın seçilmesinin ardından 13 meslek komitesinden 38 meclis üyesi meclis başkanlığına Osman Çıralı'yı seçtiler.

ethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'na Akif Arıcan'ın seçilmesinin ardından 13 meslek komitesinden 38 meclis üyesi meclis başkanlığına Osman Çıralı'yı seçtiler. İki listeyle gidilen seçimde motosiklet tutkunu olan Osman Çıralı Fethiye Ticaret ve Sanayi odasının yeni meclis başkanı oldu.

Akif Arıcan Grubu'nun adayı Osman Çıralı ile Mustafa Büyükteke Grubu'nun desteklediği bağımsızlardan meclise giren Mehmet Saraç arasındaki seçim yarışı da nefes nefese geçti. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan meclis başkanlığı seçimine 38 meclis üyesi katıldı. Meclise bağımsız olarak giren Ziraat Mühendisi Mehmet Saraç ile kırmızı-beyaz gruptan giren Osman Çıralı aday olurken, toplantıya tüzük gereği en yaşlı üye olarak Akif Arıcan başkanlık yaptı.

İlk olarak adaylardan Mehmet Saraç kendilerini tanımaları ve kime niçin oy vereceklerini bilmeleri için bir konuşma yapmak istediğini belirterek toplantıya başkanlık yapan Akif Arıcan'dan söz istedi. Diğer aday Osman Çıralı ise herkesin bir birini tanıdığını ve bu nedenle kendisinin konuşma yapmayacağını diğer adayın ise konuşma yapmasında kendisi için bir sakınca olmadığını belirtti.

"ÜYELERİN YÜZDE 80'İ TİCARET ODASI BİR HİÇTİR DİYOR"

Kırımızı-mavi kavgasının halen devam ettiğini belirten Mehmet Saraç, "Seçmenlere Ticaret Odası sizin gözünüzde nedir diye sorduğumuz zaman daha önce ticaret odası yönetiminde bulunmuş olan kişilerin dahi verdiği cevap; ticaret odası bana göre bir hiçtir. Sadece benden para toplar başımın belasıdır cevabını aldık. Seçmenlerin yüzde 80'inde böyle bir ifade ile karşılaştım. Yani seçmenimiz bile bize dargın. Geçtiğimiz dört yıllık aktör döneminde bundan önceki yönetimin Fethiye'deki Sivil toplum kuruluşlarının on tanesi ile karşılaştırdığımız zaman Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın 8 tanesi ile dargın olduğunu gördüm" diyerek, "Seçimler kazanıldı ve 11 Mayıs itibari ile geçmiş dönemin yönetimi gitti yerine yeni meclis oluştu. Ben ne kırmızı nede Mavi renkle bu meclise geldim ben bağımsız olarak en sondan yani üçüncü sıradan bir oy farkla seçilerek bu meclise geldim. Seçildikten sonra gördüm ki, maviler ve kırmızılar arasında müthiş bir kavga var. Dışarıdaki kavga aynı şekilde burada da devam ediyor" dedi.

OSMAN ÇIRALI 21, MEHMET SARAÇ 17 OY ALDI

Başkan adayı Mehmet Saraç'ın konuşmasının ardından ise Meclis Başkanlığı seçimine geçildi. Gizli oylama ile yapılan seçimlerde tüm meclis üyeleri tek tek sırayla oylarını kullanırlarken oyların sayımının ardından Osman Çıralı'ya 21, Mehmet Saraç'a ise 17 oy çıktı. 38 meclis üyesinin 21 tanesinin oyunu alan Osman Çıralı Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı'na seçilirlerken, başkan yardımcılıklarına ise Fikret Koyuncu ve Ali Çelik, katip üyeliğine de Halit Saraç seçildi.

"FETHİYE İÇİN SORUMLULUK ALDIK"

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Çıralı ve yeni divan üyeleri görevi Akif Arıcan'dan alıp oturumu yönettiler.

Meclis Başkanı Osman Çıralı yaptığı konuşmada; üyelerimizden daha iyi bir Fethiye için çalışmak üzere sorumluluk aldıklarını belirterek, "Farklı listelerden oda meclisine girmiş olsak da 38 kişi olarak hepimiz Fethiye ortak paydası altında birleşmeliyiz. Bu meclis 3 Bin 200 üyemizin ve Fethiyemizin ekonomik hayatının geliştirilmesi için fikirlerin tartışıldığı Demokratik bir platform olmalıdır. Meclisimizi seçimi kaybedenler ve kazananlar olarak ayırmak yerine farklı fikirlere sahip çalışkan ve dürüst tüccarların meclisi olarak birleştirmeliyiz unutmayınız ki birlikten rahmet arılıktan azap doğar" dedi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, hesap inceleme komisyonu da açık oyla belirlerken, bu komisyona; Mehmet Sezgin, Okan Uysal, Mehmet Emin Bülbül ve Ramazan Angay'ı seçildi. Zaman zaman küçük tartışma ve esprilerinde yaşandığı meclis toplantısında Mustafa Büyükteke ve bazı arkadaşları toplantı bitmeden ayrılırlarken, yeni meclis üyelerine mazbata ve rozetleri Meclis Başkanı Osman Çıralı ve divan üyeleri tarafından sunuldu.

MECLİSTE TEK BAYAN VAR

Fethiye Ticaret ve Sanayi odasının 38 kişilik yeni meclisinde tek bayan üye olarak Halk Bankası Fethiye Şube müdürü Didem Yılmaz yer aldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı seçiminde de oy kullanan Didem Yılmaz, Başkan Akif Arıcan Grubu'ndan meclise giren tek bayan üye olmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethiye Yerel Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'te deprem riski var

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'te deprem riski var

Bakmadan Geçme

İsrail Mısır savaş mı çıktı? İsrail Mısır son durum ne? Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi play-off muhtemel rakipleri! Galatasaray play-off'ta seri başı mı? Kerem Demirbay şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Kerem Demirbay podyum müziği ne? #127942 #127926 Nelsson şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Nelsson podyum müziği ne? #127942 #127926 Tete şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Tete podyum müziği ne? #127926 #127942 Ndombele şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Ndombele podyum müziği ne? #127942 #127926 Davinson Sanchez şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Davinson Sanchez podyum müziği ne? #127942 #127926 Abdülkerim Bardakcı şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Abdülkerim Bardakcı podyum müziği ne? #127942 #127926 Köhn şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Köhn podyum müziği ne? #127942 #127926 Muslera şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Muslera podyum müziği ne? #127942 #127926 Berkan Kutlu şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Berkan Kutlu podyum müziği ne? #127942 #127926 Torreira şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Torreira podyum müziği hangisi? #127942 #127926 Barış Alper Yılmaz şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Barış Alper Yılmaz podyum müziği hangisi? #127942 #127926 Galatasaray şampiyonluk kutlamasında hangi şarkıcılar konser verecek? Simge var mı? #127926 #127942 Zaha şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Zaha podyum müziği hangisi? #9917 #127926
Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title