Haberler

Fethiye'de 'Balkan Savaşları' Konferansı

Fethiye'de düzenlenen Balkan Savaşları'nın 100.Yılı ve Balkanlarda Türk Soykırımları' isimli konferansta Türklere uygulanan soykırımlar anlatıldı.

Fethiye'de düzenlenen Balkan Savaşları'nın 100. Yılı ve Balkanlarda Türk Soykırımları' isimli konferansta Türklere uygulanan soykırımlar anlatıldı.

Fethiye'de yaşayan Rumeli Balkan Muhacirleri Derneği tarafından düzenlenen 'Balkan Savaşları'nın 100. Yılı ve Balkanlarda Türk Soykırımları' isimli konferansa konuşmacı olarak Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Avukat Özcan Pehlivaoğlu katıldı.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat, Seki Belediye Başkanı Veli Yıldız, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, MHP İlçe Başkanı Hamdi Gürbüz, DP İl Başkanı Erdal Eroğlu, DP İlçe Başkanı Kemal Karadenizli, ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş yer aldı. Konferansta ilk olarak "Sürgün ve Ölüm-Bir Göç Hikayesi" isimli sinevizyon gösterisi izlendi.

Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Avukat Özcan Pehlivaoğlu, konferansta yaptığı konuşmada, "Balkan Savaşları'nda 1,5 milyon insanımızı kaybettik. Hem de 2-3 aylık bir süreç içerisinde. Balkan Savaşları olmasaydı, Türkiye'nin Adriyatik Denizi'nde kıyıları olacaktı. Ama kaybedilen insanlarımızın ve topraklarımızın arkasına düşmemişiz" dedi.

Türklerin Balkanlardan ve Anadolu'dan Orta Asya'ya sürme planlarının oynandığını, 1912 yılından itibaren birinci planı gerçekleştirip Türkleri Balkanlarda yok ettiklerini söyleyen Özcan Pehlivanoğlu, "Şimdi diğer planlar yapılmaktadır. Balkan kelimesi Türkçedir. Ancak Balkanlar için şimdi Güneydoğu Avrupa lafı uyduruldu. Bu tuzağa bizi de düşürdüler. Bizim siyasetçilerimiz de aynı kelimeleri söylemeye başladılar. Oysa Balkanlar Türklerindir. Balkanlarda 4300 yıllık Türk Tarihi eserlerini görebiliriz. Türkler Avrupa'nın içlerine kadar girmişlerdir. Bugün PKK'nın Doğu Anadolu'da yaptığı katliamlar, öldürmeler yıllar önce Balkanlarda ve yakın döneme kadar Bosna'da yapılan öldürmelerle aynıdır. Hem Balkanlarda hem Doğu Anadolu'da katliamı yaptıranlar Ruslardır. Ruslar balkanlarda İngilizlerle şuanda Doğu Anadolu'da da Ermenilerle devamlı işbirliği yapmışlardır" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethiye Belediyesi Ak Parti Rumeli Muğla Yerel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title