Haberler

Eyüp Belediyesi İşkur ile Protokol İmzaladı

Eyüp Belediyesi ilçede ki istihdamı arttırmak için İŞKUR ile protokol imzaladı.

Eyüp Belediyesi ilçede ki istihdamı arttırmak için İŞKUR ile protokol imzaladı. Protokol imza töreninde konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın protokolün içeriğine ve işlevine değinerek, "İŞKUR ile imzalanan protokolle İstihdama, Sosyoekonomik yapıya destek olmaya çalışıyoruz"dedi

Eyüp Belediyesi, ilçedeki istihdam çıtasını yükseltmek amacıyla düzenlenen törenle İŞKUR ile önemli bir protokol imzaladı. Eyüp Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, kurumlar adına, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun'un imzaladıkları protokol'ün Eyüplü vatandaşların sosyal hizmetler konusunda önemli imkanlara kavuşulmasının ve istihdamın arttırılmasının amaçlandığı vurguladılar.

"İSTİHDAMA, SOSYOEKONOMİK YAPIYA DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"

İŞKUR ile İmzalanan protokolün bölgedeki işsizliği önemli ölçüde azaltacağını belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Türkiye'nin geldiği nokta itibariyle belediyeler sadece altyapı ya da üst yapı gibi temel belediyecilik hizmetleri yapmıyorlar. Gerçekten insanımız seçilmiş bir organ olması sebebiyle seçilmiş bir kişi olması sebebiyle hemen hemen her konuda belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize başvuruyorlar, sorunların çözümünü bizlerden bekliyorlar. Tabi ki işsizlikte bu sorunlardan en önemlilerinden bir tanesi. Her gün onlarca taleple karşılaşıyoruz. Taktir edilir ki bizim tüm bu talepleri karşılamamız mümkün değil. Böylelikle Sayın İŞKUR İstanbul Bölge Müdürümüzün de dediği gibi gizli işsizlik diyeceğimiz, nitelikli iş gücü eksikliği hissediyoruz. Gerçekten bu anlamda sektörde özel sektörler tarafından eleman arayışı da var. Bu konuda hükümetimizin İŞKUR'un çok güzel çalışmaları var. Biz bu anlamda belki insanımıza kurum olarak daha yakın olmamız münasebetiyle bir köprü vazifesi göremeye, ufuk açmaya imkanları insanımızın, milletimizin hizmetini sunmaya çalışıyoruz. Bu anlamda belediyecilik yaptığımıza inanıyoruz. Bu anlamda istihdama, sosyoekonomik yapıya destek olmaya çalışıyoruz. İŞKUR ile işbirliği yaparak hizmet talebini yerine getirmeye çalışıyoruz, umarım bereketli çalışmalar yaparız. İşsizliğin azaltılması ve çalışanlarımızın mutlu olması anlamında süreçlerine katkı sağlarız diye düşünüyorum" dedi.

"BU İŞSİZLİĞİ YERELDEN ÇÖZMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİK"

Eyüp Belediyesiyle imzaladıkları protokolle Eyüplülere yerel anlamda büyük hizmet sunacaklarını belirten İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun," Bizim ülkemizde geniş bir işgücü var ama genler arasındaki işsizlik oranı da yüksek, diğer tarafta işverenlerimiz eleman bulamıyorum diyor. İşsizlik ordusu var. Bu işsizliği yerelden çözmek için bir harekete geçtik ve Eyüp Belediyesi'nin sınırları içerisinde ikamet etmiş olan insanlar eğer iş arayacaklarsa, bir işe başvuracaklar ise ilk başvuracakları yer belediyeler oluyor. Belediye Başkanları sağa sola yönlendirmek için uğraşıyor. Biz hem belediyemize İŞKUR hizmet noktasını oluşturup önce bu insanların resmi kayıtlarını oluşturmak, bu insanların kayıtlarını oluşturduktan sonrada bu insanları işe yönlendirmek için vasıf sahibi yapmak. Bugün İstanbul'daki beş işletmeden bir tanesi ben eleman bulamıyorum diyor ama her üç işyerinden bir tanesi de ben aradığım niteliğe uygun eleman bulamıyorum diyor. Bunun oranı yüzde 70'e geliyor. Bizde işsiz var, yoğun bir başvuru var ama işverenin talebini karşılayacak işgücü olmadığından dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Belediyemizle birlikte Eyüplülerle, Eyüp Belediyesi'nin belirlemiş olduğu eğitim merkezlerinde insanları işverenlerin talepleri doğrultusunda mesleki eğitimlerden yararlandırıp onların işgücüne hızlı bir şekilde katılımlarına destek sağlayacağız" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Remzi Aydın İstanbul Eyüp Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title