Haberler

Evinde Çıkan Yangında Eşi ve Kayınvalidesini Kaybeden Eski Başkan Ortekin'den İlginç İddialar

Yaşadığı evde çıkan yangında eşi ve kayınvalidesini kaybeden Aydın Belediyesi eski Başkanı İlhami Ortekin, yaşanan olaylarda ihmaller zinciri olduğunu iddia etti.

Yaşadığı evde çıkan yangında eşi ve kayınvalidesini kaybeden Aydın Belediyesi eski Başkanı İlhami Ortekin, yaşanan olaylarda ihmaller zinciri olduğunu iddia etti.

Aydın Belediyesi itfaiye departmanına 7 trilyon para verdiğini ve yaşananların zoruna gittiğini belirten İlhami Ortekin, neticenin ihmallerden kaynaklanmadığını fakat kader olduğunu söyledi. Yangın çıkan evde yaşamayı sürdüreceğini dile getiren Ortekin, 70 yıllık anılarımdan kaçacak kadar aciz olmadığını sözlerine ekledi.

Aydın'da 25 Şubat Pazartesi günü sabaha karşı evinde çıkan yangında eşi Fevziye Ortekin (67) ve kayınvalidesi Fatma Kurt'u (92) kaybeden İlhami Ortekin, hastaneden taburcu olmasının ardından işyerinde başsağlığı ve geçmiş olsuna gelen ziyaretçilerini ağırlıyor. Ziyaretçilerine yaşamın güzelliklerinin kıymetini bilmeleri için tavsiyelerde bulunan İlhami Ortekin, kendi başına gelenlerin her faninin başına gelebilecek imtihanlardan biri olduğunu söyledi.

'ALKOLLÜ OLURSAN BULAMAZSIN'

71 yıllık yaşamı boyunca hiçbir kimseyle 7 saniye dargın durmadığını ifade eden Ortekin, "Hastaneyle evimin arası yaya 3 dakikalık yer. Bir itfaiye eri beni omzuna alsa rahatlıkla hastaneye götürebilir. Maalesef evin girişinde içerideki eşim ve kayınvalidemin çıkarılmasını bekletildim. Düzenlenen itfaiye raporunda olay yerine 5 dakikada gelindiği belirtiliyor fakat ben kaç dakika sonra hastaneye götürülüyorum. İçeride bir türlü eşim ve kayın validemi bulamamışlar. Yav Obama'nın malikanesinde aramıyorsunuz topu topu 150 metrekarelik bir evde arama yapıyorsunuz. Ev içerisindeki insanları bulmak saatler mi alır? Ortalık zifri karanlıkı dahi olsa el yordamıyla bulunur. Ben bu teşkilata başkanlığım döneminde 7 trilyon lira para verdim. Ege Bölgesinde tektir. Ama zurna gibi ayılamayacak kadar alkollü olursan bulmazsın tabi. Bütün bu ihmaller ölüm getirmemiştir. Ölüm kaderimizde varmış. Bu olaylarında peşine düşmeyeceğim" dedi.

'ANILARIMDAN KAÇACAK KADAR ACİZ DEĞİLİM'

Şuanda yeğeni Yaşar Yeke'nin evinde kalan İlhami Ortekin, iyileşme sürecini çok iyi geçirdiğini belirterek, evindeki tadilatların tamamlanmasının ardından yangın çıkan evinde yaşamını sürdüreceğini kaydetti. Kendisini bu saatten sonra hayata anılarının bağlayacağını dikkat çeken İlhami Ortekin, "70 yıllık anılarımdan kaçacak kadar aciz değilim. Acısıyla tatlısıyla evimde yaşamayı devam edeceğim" şeklinde konuştu.

Politikayı daha önce bıraktığını fakat hiçbir şey için kesin konuşulmaması gerektiğini dile getiren İlhami Ortekin, şu anda düşünmediğini ancak hedefler ve şartların değişmesi halinde tekrar politikaya dönebileceğini sözlerine ekledi.

'15 DAKİKA KORİDORDA BEKLETİLDİ'

İlhami Ortekin'i iş yerinde ziyaret eden komşusu ve olayların yakın tanığı belediye eski meclis üyesi Halis Günday, başkanın iddialarını doğrulayarak, "Ben başkanımızı görüyorum. Başkanımız 15 dakika yolluk halısı üstünde koridorda bekletildi. Ambulans diye bağırıyorum. Ben içeriye gireyim diyorum 'Olmaz giremezsiniz' diyorlar. Siz girin diyorum 'Soğutma yapmadan giremeyiz' diyorlar. Sizin gaz maskeniz yok mu diyorum 'Aşağıda arabada' diyorlar. Evin içinde de bir yangın yok. Çok çelişkili olaylar yaşadık" şeklinde konuştu.

Ortekin'i ziyaret edenler arasında yer alan Aydın Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, başkan Ortekin'i sağlıklı görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Başkanımız Allah bize bağışladı. O'nu ayakta ve sağlıklı gördüğümüz için çok mutluyuz. Allah daha kötü olaylardan korusun" diyerek Başkan Ortekin'e baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerini sundu.

"OLAYDAN SONRA İTFAİYE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINMIŞTI"

Bilindiği gibi, 25 Şubat günü sabaha karşı eski belediye Başkanı İlhami Ortekin'in evinde meydana gelen yangının ardından Aydın Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından İtfaiye Müdürü Serdar Adanır görevinden alınmıştı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlhami Ortekin Fatma Kurt Aydın Yerel Haberler

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title