Haberler

Evde Sağlık Hizmetlerinde Kalite Artacak

Aydın'da verilen evde sağlık hizmetlerinde kaliteyi yükseltmek ve hastaların ihtiyaçlarının karışlanması için 'Evde Sağlık Hizmetleri 1.Eğitim Günleri' programı düzenlendi.

Aydın'da verilen evde sağlık hizmetlerinde kaliteyi yükseltmek ve hastaların ihtiyaçlarının karışlanması için 'Evde Sağlık Hizmetleri 1. Eğitim Günleri' programı düzenlendi.

Evde sağlık hizmetleri sunan personelin hizmet kalitelerini yükseltmek, hastaların ihtiyaç ve taleplerinin yerine getirilebilmesi, çalışmaların multidisipliner bir yaklaşım içerisinde sürdürülmesi amacıyla Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından "Evde Sağlık Hizmetleri 1.Eğitim Günleri" adı altında eğitim programı düzenlendi. Eğitimin toplantısının açılışına İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Şenol Okur, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Murat Işıl, müdür yardımcıları, şube Müdürleri, birim sorumluları ve hastane yöneticileri katıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Şenol Okur, yaptığı açılış konuşmasında; "16 Nisan 2006'da Nazilli Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi'nin açılması ile ilimizde ihtiyacı olan hastalara hizmet götürülmeye başlamıştır. 2013 yılı itibariyle 17 toplum sağlığı merkezi, 6 devlet hastanesi bünyesindeki Evde Sağlık Hizmetleri birimleri ve aile hekimleri tarafından Nisan 2013 itibariyle toplam 7 bin 450 hastaya ulaşılarak hizmet alması sağlanmıştır. 2011 yılında ulaşılan hasta sayısı 4 bin 710 iken bu sayı ikiye katlanmıştır. Evde sağlık hizmetlerinin amacı; evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylerin günlük hayatını

kolaylaştırarak hastalığın ve hastane şartlarının oluşturduğu tıbbi, maddi ve manevi olumsuz etkiyi en aza indirmek ve yaşam kalitelerini yükseltmektir" dedi.

Evde Sağlık Hizmetleri 1. Eğitim Günleri, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Konferans Salonunda 17-30 Nisan tarihleri arasında tam gün olarak aile hekimleri, toplum sağlığı merkezi hekimleri, hastane evde sağlık birimi hekimleri, birimlerde çalışan yardımcı sağlık personelleri, ağız ve diş sağlığı merkezi evde sağlık birimi çalışanları, huzur ve bakım evlerinde çalışan sağlık personellerine yönelik planlandı. 160 kişilik sağlık personelinin katılımı ile başlayan eğitimde, Aydın'da evde sağlık hizmetleri kapsamına alınan hastalara genel yaklaşım ve en sık rastlanılan hastalıklar, hasta bakımı, hizmet sırasında karşılaşılan güncel

sorunlar ve çözüm önerileri konularında

Adnan Menderes Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile

işbirliği ile alanında uzman kişiler tarafından sunumlar yapılacak. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüsnü Tırpancı Şenol Okur Aydın Yerel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

İstiklal Caddesi'nde mağazada yangın! Polis bölgeyi boşaltıyor

İstiklal Caddesi'nde mağazada yangın! Polis bölgeyi boşaltıyor

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title