Haberler

Esnaf, Aliağa'dan Oy İsteyen Susam'a Dert Yandı

CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Ali Susam, Seçim Gezileri Kapsamında Önceki Gün Aliağa'daydı. Esnaf Odaları Başkanları ve Partililerden Oluşan Yaklaşık 60 Kişilik Bir Grupla Aliağa Küçük Sanayi Sitesini ve Aliağa Çarşısını Gezen Susam'a Esnaf Dert Yandı. Konulara Hakim Olduğunu, Daha Önce de İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sıfatıyla Bu Sorunları Meclis Gündemin...

CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Mehmet Ali Susam, seçim gezileri kapsamında önceki gün Aliağa'daydı. Esnaf odaları başkanları ve partililerden oluşan yaklaşık 60 kişilik bir grupla Aliağa Küçük Sanayi Sitesini ve Aliağa çarşısını gezen Susam'a esnaf dert yandı. Konulara hakim olduğunu, daha önce de İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı sıfatıyla bu sorunları Meclis gündemine taşımaya çalıştığını söyleyen Susam, "Esnafın derdi çok, çözümü tek. CHP 22 Temmuz'da tek başına iktidar olmalı" dedi.

Aliağa'da fotoğrafçılık yapan Akın Varlı, "Bağ-Kur'a 4 aylık prim borcu nedeniyle sağlık karnesi alamadım. Yeşil kartlılar ne vergi ödüyor, ne prim yatırıyor ama her hastaneden sağlık hizmeti alabiliyorlar. Ben 15 yıllık Bağ-Kur'luyum, 4 aylık borç yüzünden adeta cezalandırılıyorum. İşlerim kötü gitti, 4 ay prim ödeyemedim. Gidip yeşil kart mı alalım" diye konuştu.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı arasında fark kalmayacağını öne süren Mehmet Ali Susam, "Bu üç kurum arasında fark olmamalı. Nasıl SSK'lının primi yatmamış olsa da sağlık hizmeti alabiliyorsa, Bağ-Kur'lu da almalı. Zaten CHP iktidarında bunlara gerek kalmadan sadece nüfus cüzdanıyla sağlık hizmeti verilmesini sağlayacağız. Bu kapsamda yeşil kart uygulamasını da kaldıracağız. Çünkü fakir olup olmasına bakılmaksızın yandaşlarına yeşil kart veriyorlar" diye konuştu. Susam'ın yıllardır esnafın içinde olduğunu söyleyen Varlı, "Görünen o ki 22 Temmuz'da CHP iktidar olacak. Siz bizim sıkıntılarımızı iyi biliyorsunuz. Çözüm bekliyoruz" dedi.

Hediyelik eşya satan Hüseyin Kılören ise bu seçimde tercihinin CHP'den yana olduğunu söyleyerek, "Esnaf yıllardır kan ağlıyor. Bağ-Kur, vergiler, yanımızda çalışanların sigortası ve elektrik fiyatları en büyük sıkıntılarımız. Yıllarca esnaf sesini çıkarmadı. Fakat bir kez sokağa döküldük, Ankara'da neler olduğunu gördük" diyerek 2001 yılında Türkiye çapında yapılan esnaf eylemlerine gönderme yaptı. Susam'ın esnaf içinden geldiğini ve esnafın sorunlarını bildiğini söyleyen Kılören, "Sizin arkanızda gezenler de hep esnaf, hep esnaf temsilcileri. Bundan sonra esnafı biraz da olsa düşünsünler" diye konuştu. AKP hükümetine esnafın mağduriyetini yıllarca anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Susam, "Anlamadılar. Anlamadıkları için siyasete girme gereği duyduk. Bunu değiştirmenin ancak siyasetle mümkün olduğunu gördüğümüz için buradayız" diye konuştu.

Yolda bir tüp kamyonuna rastlayan Mehmet Ali Susam, tüpçülük yapan Fikri Kurt'a işlerinin nasıl gittiğini sordu. Sabahtan bu yana 19 adet tüp sattığını söyleyen Kurt, "Tüpleri veresiye yazdırıyorlar. 19 tüpün 9 tanesinden para alamadık. Yarısı veresiye. Herkes 'yazdır' diyor" diye konuştu.

Aliağa'da Küçük Sanayi Sitesini de ziyaret eden Mehmet Ali Susam, sanayi sitesinin sorunlarını ve esnafın taleplerini dinledi. Aracını tamir ettirmek için sanayiye gelen Mustafa Aksan'la bir süre sohbet eden Susam, 22 Temmuz'da iktidar olmak için çalıştıklarını söyledi. Aksan, esnaf ve sanatkarın sorunlarını meclise götürmeye talip olduğunu söyleyen Susam'a "Bizi AKP'den kurtarın da nasıl yaparsanız yapın" dedi.

Sanayide oto tamirhanesinde çalışan Hasan Adalı'yla sohbet eden Susam, sanayilerin canlandırılacağını söyledi. AKP politikalarının üreten kesimlere uzak olduğunu öne süren Susam, "Bunlar para politikası yapıyorlar. Bunların derdi IMF'den para gelsin, yabancı paralar Türkiye'ye gelsin yüzde 20 faiz alsın. Bunların ürüten adamın derdinden, sıkıntısından haberi yok. Onun için esnafın, sanatkarın, sanayicinin derdini bilen insanların meclise giderek bu sorunları çözmesi lazım" lazım dedi. Adalı, "Yolunuz açık olsun, desteğimizden kuşkunuz olmasın" diye konuştu.

Susam, sanayi gezisi sırasında yaz ayları nedeniyle sanayide çıraklık yapan ya da ailelerine yardım eden çocuklara özel ilgi gösterdi. Tüm çırakların elini teker teker sıkan Susam, "Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sanatkarlığı devam ettirecek olan sizlersiniz" diyerek çıraklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Susam, bir restoranda akrabalarına yardım eden 9 yaşındaki Süleyman Gümüş'e sarılarak ne işler yaptığını sordu. Susam, masa silmek, servise yardım etmek gibi işler yaptığını söyleyen minik Süleyman'a "Aferin" diyerek, şapka hediye etti. Sanayi sitesinin sorunlarını da dinleyen Mehmet Ali Susam, yollarının çok kötü durumda olduğunu söyleyen esnaflara "2 yıl sonra belediye seçimi var. Aliağa'ya yeni belediye başkanı seçer, bu sorunu da çözeriz" dedi.

(YK)

15.07.2007 18:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title