Haberler

Esidef, 5 Üülkeden 55 İşadamını İzmir'de Ağırladı

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF)un kurucu üyesi olduğu Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)'nun organize ettiği, "Türkiye-Dünya Ticaret Zirvesi 2013 " programının ardından 5 ülkeden 55 işadamı...

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF)un kurucu üyesi olduğu Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)'nun organize ettiği, "Türkiye-Dünya Ticaret Zirvesi 2013 " programının ardından 5 ülkeden 55 işadamı ikili iş görüşmeleri yapmak üzere İzmir'e geldi.

Konuk işadamları ilk gün fabrika ziyareti ve arazi ziyaretleri gerçekleştirdiler. Ardından İzmir'in tarihi ve turistik yerlerini gezerek alışveriş yaptılar. Daha sonra Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF)'nun düzenlediği Ticaret Forumu ve İkili İş Görüşmeleri programında Türk işadamlarıyla bir araya geldi. Hilton Otel'de gerçekleştirilen görüşmelere, Filipinler, Hindistan, Kazakistan, Pakistan ve Venezuela'dan İnşaat, Gıda, Tarım, Hızlı Tüketim Mamulleri ve İlgili Makineler sektörlerinden 55 firma temsilcisi ile ESİDEF Üyesi 200 işadamı katıldı.

İzmir'e gelen ülkeler ticaret forumunun açılış konuşmasını yapan ESİDEF Başkan Vekili Ömer Yerkazanoğlu "Ege Bölgesindeki ESİDEF'e üye dernekler olarak bölgemizde Ekvator Ginesi, Sırbistan, Hırvatistan, Gine, Kolombiya dan 60 işadamını konuk ederken, bu vesile ile İzmir de de Filipinler, Hindistan, Kazakistan, Pakistan ve Venezuela ülkelerini misafir ederek, hem ticari hem kültürel yakınlaşmanın temellerine bir basamak daha koymuş oluyoruz. ESİDEF olarak dünya pazarını üyelerimizin ayağına getirip, hem ticari kazanımlar elde etmenin gerekliliğini, hem de vizyonu olanın başaracağını göstermek istedik. Bu bağlamda üyelerimizin katıldığı zirvede Ege'den birçok firma ön görüşme yaptığı yabancı firmalar ile iyi niyet anlaşmaları imzaladı. Ticaret ve yatırım düşündükleri ülkelere fizibilite amacıyla gidecekleri tarihleri karşılıklı kararlaştırdılar. İnanıyoruz ki, gelen misafirlerimiz bizleri daha yakından tanıyınca hem ticaretimiz artar hem de birlikteliğimiz. Birçok firmamız ihracat yaptığı ülkelerin sayısını artırırken kimileri de ilk defa ihracatın kapılarını araladı. Bu organizasyonunun Türkiye ve KOBİ'lerimiz için ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha gösterdi. Değişen ve gelişen dünya ekonomisinde Türkiye'nin hak ettiği yere bu tür organizasyonların katkı yapacağını inanıyorum. Tekrar katılım sağladığınız için teşekkür ediyor ikili iş görüşmelerinizin başarılı geçmesini temenni ediyorum."dedi.

Heyette yer alan Filipinler İnşaat Federasyonu Başkanı Agusto Manuolo da, yaptığı konuşmada, Türkiye'yi TUSKON sayesinde tanıdıklarını söyledi. Ülkesinin iki hafta önce meydana gelen tayfunda büyük zarar gördüğünü hatırlatan Manuolo, "Bu konuda da TUSKON'un ve ESİDEF'in yardımlarından dolayı teşekkür ederim. Filipinler'de 800 üyesi olan bir federasyonuz. İnşaat ve yapı sektörüyle görüşmeler için geldik. Zirvede 4 gün boyunca iyi temaslarımız oldu. Filipinler, Güneydoğu Asya'da 110 milyon nüfuslu bir ülke. Özellikle inşaat alanında büyük bir iş potansiyeli var. Buradan Türk işadamlarını işbirliğine çağırıyorum. TUSKON sayesinde işbirliklerimizi artırarak güzel işlere imza atacağımızı ümit ediyorum. Bugün burada bizleri böyle güzel bir organizasyonda ağırlayan ESİDEF Ailesine de çok teşekkür ediyorum" dedi.

Gerçekleşen forumdan sonra plaket takdiminin ardından ara verildi. Aranın ardından ikili iş görüşmelerine geçildi. Yabancı firmalar ile görüşmek için sıra bekleyen ESİDEF üyelerinin program sonrasında olumlu sonuçlar aldıkları görüldü. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Filipinler Türkiye Esidef İzmir Yerel Haberler

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Taksiciden aracına aldığı 3 genç kıza ahlaksız teklif! O anlar kamerada

Taksiciden aracına aldığı 3 genç kıza ahlaksız teklif! O anlar kamerada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title