Haberler

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden, Alvarlı Efe'yi Anma Programı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’un ve Türkiye’nin manevi mimarlarından, Büyük İslam Alimi ve Kanaat Önderi Alvarlı Muhammed Lutfi Efe Hazretleri’ni Anma Programı düzenlendi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum'un ve Türkiye'nin manevi mimarlarından, Büyük İslam Alimi ve Kanaat Önderi Alvarlı Muhammed Lutfi Efe Hazretleri'ni Anma Programı düzenlendi.

Alvarlı Efe Hazretleri'nin hayatının, mücadelesinin ve eserlerinin anlatıldığı, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki anma programında, tamamı Lütfi Efe Hazretleri'nin eserlerinden oluşan Tasavvuf Musikisi Konseri de verildi. Programa, Erzurum'un halkının yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Mehmet Zahid Kotku Camii müezzini Veyis Aksakal'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Alvarlı Efe Hazretleri'nin hayatı kısaca anlatılarak, Rus istilasına karşı öğrencileriyle beraber mücadele verdiği, ömrünü İslam'ı anlatma, ilim ve irşad yolunda geçirdiği vurgulandı.

Programın açılış konuşmasını yapan, Efe Hazretleri'nin torunlarından, Alvarlı Efe Hazretleri İlim ve Sosyal Hizmetler Vakfı Başkanı Hasan Mazlumoğlu, anma programını düzenlendiği için, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e teşekkür ederek, Efe Hazretleri'nin ailesi adına şükranlarını sunduklarını ifade etti. Efe Hazretleri'nin gönlünü ve ömrünü insanlığın saadetine vakfettiğini belirten Mazlumoğlu, "Efe Hazretleri söylediğini yaşamaya çalışan değil, yaşadığını söyleyendir. Hangi sözünü alsanız, onun yaşayıp da söylediğini mutlaka hissedersiniz. Kendisinde o hal olmasaydı, sözleri bugün söylenmiş gibi gönüllerde böylesine yer etmez, tasarruf ve tesirini hissettiremezdi." şeklinde konuştu.

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Göktaş da verdiği konferansta, Alvarlı Efe Hazretleri'nin Hülasatü'l-Hakayık adlı eserinden bazı seçmeler sunarak, "Bu güzel insanları, güzelliklerine yakışır, bu büyük insanları, büyüklüklerine yakışır şekilde anlamak, günümüze ve istikbale taşımak gerekiyor." dedi.

Günümüz Türk-İslam Edebiyatının en büyük şahsiyetlerinden birinin Lütfi Efe Hazretleri olduğunu vurgulayan Göktaş, "Ölümünden sonra yaşayan çok az insan vardır. Bunlardan biride Lütfi Efe Hazretleri'dir." diyerek Mürşid-i Kamil'in özelliklerini anlattı. Efe Hazretleri'nin eserlerine bakıldığında, kendinden önceki Tasavvuf ve Divan Edebiyatının eserlerini okuyarak içselleştirdiğine dikkat çeken Göktaş, "Efe Hazretleri, kendisinden önceki bütün mahsulatı okuyor, öğreniyor, hazmediyor ve bizlere kendi lisanı üslubuyla aktarıyor." diyerek, Efe Hazretleri'nin Hülasatü'l-Hakayık adlı eserinden seçtiği bölümleri okudu.

Programda daha sonra, Türk Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Agah Terzi ve arkadaşları, güfteleri Alvarlı Efe Hazretleri'nin Hulasatü'l Hakayık adlı divanından derlenen, Tasavvuf Musikisi eserlerinden oluşan bir konser verdi. Beğeniyle izlenen konserde, zaman zaman salonu dolduran seyirciler de, Alvarlı Efe Hazretleri'nin eserlerini seslendiren Agah Terzi'ye eşlik ettiler.

Programa katılan vatandaşlar, asrın fikir, gönül ve ruh mimarlarından Alvarlı Efe Hazretleri'nin aramızdan ayrılışının seneyi devriyesinde, böyle kaliteli bir anma programı düzenlediği için, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e teşekkür ettiklerini dile getirdiler. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alvarlı Efe Hazretleri Türkiye Erzurum Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Bakmadan Geçme

Türkiye- İtalya Milletler Ligi maçı ne zaman? #127952 TÜRKİYE- İTALYA maçı saat kaçta, hangi kanalda? 18 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 18 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title