Haberler

Erzincan'da Emniyet Müdürlerine İlkyardım Kursu

"İlkyardımda Polis Projesi" kapsamında ilkyardım eğitimi alıyorlar.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nde görevli şube müdürleri ve polis meslek yüksek okulu müdürleri

"İlkyardımda Polis Projesi" kapsamında ilkyardım eğitimi alıyorlar. Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 5 ilkyardım eğitmeni tarafından emniyet mensuplarına temel ilkyardım Kursu veriliyor.

Kursa katılan Şube Müdürleri ve Polis Oklu Müdürü suni teneffüsü birçok kez maket üzerinde uygulamalı bir şekilde yaptı. Emniyet Müdürü Mustafa Elaman ve Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Habip Yılmaz tarafından uygulamalı olarak yapılan suni teneffüs kursiyerler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 435 polis Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim gören 300 öğrenci ile Sivas, Giresun, Tunceli, Bingöl gibi çevre illerden de gelen emniyet mensubuna temel ilkyardım kursu verildi. Kurs bitiminde kursiyerlere sağlık müdürlüğü ve polis meslek yüksek okulu tarafından ilkyardımcı sertifikası ile ilkyardımcı kimliği veriliyor.

İnteraktif olarak yapılan eğitim programında: temel yaşam desteği, solunum yolu tıkanıklığını açma, kanamalarda, şokta, kafatası ve omurga yaralanmalarında, ısı dengesi bozukluklarında ilk yardım ve hasta, yaralı taşıma teknikleri gibi konular hakkında bilgiler verildi.

Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu Habip Yılmaz, ilkyardımın insan hayatını ilgilendiren ve hayati önem taşıyan bir konu olduğunun altını çizerek; "Bilinçli yapıldığında yaşam kurtarır. Emniyetteki arkadaşlarımızın da ilk yardım bilgisine sahip olması gerektiğini ve bu arkadaşlarımızın hayat kurtarmada önemli rol oynayabileceğini düşündüğümüz için bu eğitimin verilmesini uygun gördük. Konuyu aktardığımızda emniyet çalışanlarımızın son derece ilgili ve istekli olduğunu gördük. Bu hafta Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nde bulunan İl Emniyet Müdürü Mustafa Elaman ve polis müdürlerimize yönelik ilk yardım eğitimini tamamladık. İlerleyen haftalarda da Eğitimlerimizi tüm polis memuru arkadaşlara devam edecek" dedi.

HAYATLARA BİR NEFES OLMAYA ADAYIZ

İlk yardım uygulamalarının bu konuda gerekli eğitimi almış kişilerce yapılması gerektiğinin altını çizen Erzincan Emniyet Müdürü Mustafa Elaman ise "Maalesef trafik kazaları, şiddet olayları ve acil müdahale gerektiren durumlarla sık, sık karşılaşıyoruz. Bu nedenle, hasta veya yaralının yaşam şansını arttırmak, oluşabilecek sakatlıkları engellemek, hastanın ya da yaralının hayata tutunmasını sağlamak için ilk yardım eğitiminin önemi yadsınamaz. Özellikle olay yerine giden ekiplerimizin ilk 5 dakika içinde uygulanacak etkili ve doğru bir ilk yardım müdahalesiyle ölümler engellenebilir, insanların yaşamları kurtarılabilir. İşte tüm bunlar ilk yardımın önemini bizlere apaçık gösteriyor. Bu sebeple aday katılımcı arkadaşlarımız ile hasta ya da yaralıya bir nefes olmaya umut ediyoruz" şeklinde konuştu. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Habip Yılmaz Giresun Sivas Yerel Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

'Geç saatte dışarı çıkma' cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

"Geç saatte dışarı çıkma" cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Bakmadan Geçme

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title