Haberler

Erenler'de 60 Yıllık Sorun Çözüldü

Erenler ilçesi Hacıoğlu mahallesinde 18, 20, 22 ve 23. sokakların 60 yıllık tapu sorunu çözüldü.

Erenler ilçesi Hacıoğlu mahallesinde 18, 20, 22 ve 23. sokakların 60 yıllık tapu sorunu çözüldü. İlk etapta 73 kişiye tapuları dağıtıldı.

Hacıoğlu Mahalle Muhtarlığı Binası yanında düzenlenen tapu dağıtım törenine, Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, AK Parti Sakarya Milletvekili adayı Recep Uncuoğlu, AK Parti Erenler İlçe Başkanı Resul Erdoğan Yılmaz, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Belgin Demirağ, Erenler Nüfus Müdürü İbrahim Kurtoğlu, Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten, Sakarya Muhtarlar Dernek Başkanı Erdal Erdem, Erenler Muhtarlar Derneği Başkanı Şaban Süleyman, Erenler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Adil Şenol, Mahalle Muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.

Oldukça heyecanlı olduğu görünen Hacıoğlu mahalle muhtarı Hüsnü Karpuz, "Hacıoğlu mahallemizde yıllardır büyük bir sorun haline gelen tapu sorununu çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu büyük problemi çözmemizde bize yardımcı olan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk'e Tapu ve Nüfus Müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. 60 yıllık davanın ilk yarısını çözdük. Yani 6 bin 800 metrekare yerden 2 bin 300 metrekare yeri ancak çözebildik. Bundan sonra 4500 metrekare yeri de 2-3 ay içerisinde sizlerin destekleri ile çözüp herkesin kendine has olan yeri meydana getirmek istiyoruz. Bu problemi çözmemizde bize kolaylık sağlayan destek olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ise, "Bugün burada 60 yıllık mazisi olan bir iş için toplandık. Zamanında büyüklerimizin yapmış olduğu bir hata vardı. Araziler, ücreti ödenerek alınmış ama tapuları bir şekilde alınmamıştı. İşin hukuki ve kanuni yönüne baktığımızda resmiyette tapu kimdeyse mal sahibi hak sahibi o görünüyordu. Mevcut şartlara göre oldukça iyi bir bedel karşılığında bu işi çözmüş olduk. Maddi durumlarınızı biliyoruz. Ancak bu hak sizin. Geçmişte bir eksiklik yapılmış ama bir bedel ödeyerek olsa da bunu bir şekilde almanız lazım. Hacıoğlu Mahalle Muhtarımız Hüsnü Karpuz'u bu çalışmasından dolayı tebrik ediyorum. Tapularınız hayırlı olsun ve inşallah diğer etaplarla birlikte devamı da gelsin" dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili adayı Recep Uncuoğlu, 60 yıllık sorunun çözümünün herkese hayırlı olmasını dileyerek, "Bugün burada yapılan bu tören bize bir şey hatırlatıyor. 60 yıllık sorun çözüldü. Bizi öyle mutlu ediyor ki AK Parti hükümetleri bu küçük örneğini gördüğümüz çözümü memleketin bir çok alanında bizlere yaşattı ve yaşatıyor. Bugün Hacıoğlu mahallesinde büyük bir adım atıldı. Bu gün bu meseleyi çözen bir anlayışla çalışma yaptıkları için başta belediye başkanımız ve mahalle muhtarımız olmak üzere bu ekibe huzurlarınızda teşekkür ve tebrik ediyorum. Tapularının kendilerine hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak, Hacıoğlu mahalle sakinlerinin sevinçlerini paylaşmak için bir araya geldiklerini ifade ederek, "Halkımızın meşhur biz sözü var. Ahirette iman Dünya'da mekan. Dünyanın mekanının belgesi de bu tapu. 24 saat vatandaşın hizmetinde olan bir belediyemiz var. Belediyenin eli, ayağı, gözü, kulağı olan çalışkan mahalle muhtarlarımız var. Bu tapu sorununun çözülmesi konusunda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Tapuların tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmaını temenni ediyorum" dedi. Düzenlenen program ile hak sahiplerine tapuları teslim edilirken program sonunda ise mahalle sakinlerine ve katılımcılara yemek ikramında bulunuldu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cavit Öztürk Ak Parti Sakarya Erenler Yerel Haberler

Benzine ve motorine indirim geliyor

Benzine ve motorine indirim geliyor

Farah Zeynep Abdullah'tan Mehmet Ali Erbil'in ekrana dönmesine tepki

Farah Zeynep Abdullah'tan Mehmet Ali Erbil'in ekrana dönmesine tepki

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den 'Hazır olun yeni pandemi geliyor' uyarısı

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den "Hazır olun yeni pandemi geliyor" uyarısı

Bakmadan Geçme

8 Haziran hangi burç? 8 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 8 Haziran tarihi hangi burç olur? TRT1 CANLI YAYIN AKIŞI | TRT1 yayın akışında neler var? TRT 1 CANLI İZLE DİLAN POLAT CEZAEVİNDE DEĞİL Mİ? Dilan Polat evinde mi, nerede, olay ne? BENZİN İNDİRİM VAR MI? Akaryakıtta DEV indirim! Benzin motorin indirim mi var, kaç TL? YKS GİRİŞ BELGESİ NEREDEN, NASIL ALINIR 2024? TYT-AYT ne zaman, saat kaçta? YKS GİRİŞ BELGESİ EKRANI! A H5N2 virüsü nedir? A H5N2 virüsü belirtileri neler? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 8 Haziran Perşembe Survivor yeni bölüm! SINAVA GİRMEDEN ÖNCE OKUNACAK DUA! TYT-AYT sınavı öncesi hangi dualar okunur? #9997 Üniversite sınavı öncesi okunacak dualar! Dünya Sağlık Örgütü'nden uyarı! Yeni bir salgın mı geliyor? Kuş gribinde ölümcül vakalar arttı mı? 6 HAZİRAN BURÇ YORUMU | Burçları bugün neler bekliyor? AŞK, PARA, SAĞLIK , KARİYER… 6 HAZİRAN 2024 PERŞEMBE YAYIN AKIŞI! Bugün televizyonda ne var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW GELİNİM MUTFAKTA 6 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 6 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 8 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Akşener ile Erdoğan görüşmesi detayları! Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Erdoğan neler konuştu?
Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title