Haberler

Engin Noyan: "Medeniyetimizi Kaybediyoruz"

Kocaeli Kitap Fuarı'na konuk olan Engin Noyan Kuran, sünnet ve medeniyet üzerine söyleşi yaptı.

Kocaeli Kitap Fuarı'na konuk olan Engin Noyan Kuran, sünnet ve medeniyet üzerine söyleşi yaptı. Sünnet ve Kuran-ı Kerim'in birbirinden ayrılamayacağını ifade eden Engin Noyan, peygamberimizin kuran ahlakıyla yaşadığını, sünnet ve kuran arasında sıkı bir bağ olduğunu vurguladı. Noyan, "Bana bazen soruyorlar. En son çıkan hangi kitabı beğeniyorsunuz diye. Allah'ın en son kitabını çok seviyorum diye cevap veriyorum. Çünkü muhteşem" şeklinde konuştu.

Peygamberimizin sünnetinin medeniyetimizin temelini oluşturduğunu dile getiren Engin Noyan, "Dünyada taklit edilecek biri varsa o da peygamberimizdir. Peygamberimizin davranışları bize muazzam bir medeniyet kazandırdı. Sadece yemek yemesi bile aşka kadar uzanan bir örnek teşkil ediyor" dedi.

Engin Noyan şöyle devam etti: "Bizim kültürümüzde sofrada çeşit çeşit yemek, bir sürü çatal bıçak ve tabakla yemek adabı yoktur. Bizim yemeklerimiz lokma lokmadır bıçağa gerek yoktur. Aynı kaptan yemek yemek yüksek medeniyet göstergesidir. Aynı kaptan yemek yemek, sabrı, paylaşmayı ve edebi öğretir. Kaşığın bir kenarıyla yemek alınır diğer kenarıyla yemek ağza alınır. Peygamberimiz yemek yerken mütevazi bir sofra kurdururdu. Hz. Aişe validemizle yemek yerken bardağa su doldurur, ona ikram eden sonra bardağı alır, döndürür onun dudağının değdiği yerden kendisi de su içerdi. İşte aşk budur. Bugün erkeğin böyle bir davranışı kadını nasıl mutlu eder bir düşünün. İşte bu sade yemekten aşka yükselen muazzam medeniyet sünnetlerin sonucudur." - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engin Noyan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title