Haberler

Engellerilerin Askerlik Sevinci

Zonguldak'ta 44 Engelli Genç, Asker Oldu. Yemin Edip Asker Olan Gençlere Konuşan Vali Yavuz Erkmen, "Engelli Olmak Hiçbir Zaman Utanılacak, Ayıplanacak Bir Olay Değildir. İnsanlar Yeter Ki Kalplerinden Özürlü Olmasınlar. Yani Kalplerindeki Sevgiden Özürlü Olmasınlar" Diyerek Engelli Gençleri Kutladı.

Zonguldak'ta 44 engelli genç, asker oldu. Yemin edip asker olan gençlere konuşan Vali Yavuz Erkmen, "Engelli olmak hiçbir zaman utanılacak, ayıplanacak bir olay değildir. İnsanlar yeter ki kalplerinden özürlü olmasınlar. Yani kalplerindeki sevgiden özürlü olmasınlar" diyerek engelli gençleri kutladı.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Türkiye'nin bir çok yerinde olduğu gibi Zonguldak'ta da düzenlenen engellilerin askerlik törenine Vali Yavuz Erkmen, 3. Jandarma Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Recep Onur, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Bakır, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, bazı daire müdürleri, Şehit Aileleri Derneği ve Sakatlar Derneği Başkanları ile engelli gençlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende engellilere kısa bir eğitim yaptırıldı. Eğitimin ardından silaha tutturularak yemin ettirildi.

Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı Hakan Temel Aksel konuşmasında, Anayasanın 72. maddesine göre vatan hizmetinin her Türk'ün hakkı ve ödevi olduğunu hatırlatarak, "Yüce milletimiz evlatlarını kutsal asker ocağına bir bayram coşkusu içinde gönderir. Ordu-millet kavramının dünyadaki tek örneği olan Türk milletinin asil gençleri için bu kutsal görevi yapmak ömür boyu taşınan bir onur vesilesidir. Değerli anne ve babalar, atalarına, aziz şehit ve gazilerine yakışır şekilde asker olmaya hazır oldukları gözlerindeki heyecan ve gururdan belli olan bu gençleri yetiştiren sizlere şükran ve saygılarımızı arz ediyoruz. Jandarma saflarına katılan bu 44 gençle birliğimiz daha da güçlenmiştir" dedi.

Vali Yavuz Erkmen ise, "10-16 Mayıs Engelliler Haftasındaki etkinliklerin en güzeli ve en anlamlısı, engelli arkadaşlarımızın bir gün de olsa askere alınması. Gençlerimizi kutluyorum. Ailelerimiz için de hayırlı olsun diyorum. Askerlik bizim için kutsal bir görev. Her Türk genci bu görevi seve seve yapmak ve gerektiğinde de yine seve seve bayrağı uğruna, vatanı uğruna şehit, gazi olma pahasına asker ocağına koşmaktadır. Bu bizim milli hasletimizdir ve diğer ülkelerden bizi ayıran en önemli özelliğimizdir. Bu böyle de devam edecektir. Engelli arkadaşımız bizim için diğer arkadaşlarından hiçbir farkı yoktur. Engelli olmak hiçbir zaman utanılacak, ayıplanacak bir olay değildir. İnsanlar yeter ki kalplerinden özürlü olmasınlar. Yani kalplerindeki sevgiden özürlü olmasınlar. O sevgi ki; vatan sevgisi, bayrak sevgisi, insan sevgisi. İşte bizim gençlerimizin hepsi yüreklerinde saydığımız sevgileri taşıyan ve şuanda da bu şerefli görevi yerine getirip onun mutluluğunu ömür boyu taşıyacak gençlerimizdir" diye konuştu.

Törene katılan protokol tarafından engelli gençlere terhis belgeleri verildi.

(OS-AK)

15.05.2007 15:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail kararını memnuniyetle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail kararını memnuniyetle karşılıyoruz

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

title