Haberler

'Enerji Hanım' Adana'da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ortaklaşa yürüttüğü ve Enerji Verimliliği Derneği organizasyonuyla hayata geçirilen 'Enerji Hanım' projesinin 15.ayağı Adana'da yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ortaklaşa yürüttüğü ve Enerji Verimliliği Derneği organizasyonuyla hayata geçirilen 'Enerji Hanım' projesinin 15. ayağı Adana'da yapıldı.

Enerji verimliliğinin sağlanması ve bireylere anlatılmasını amaçlayan ilk toplumsal proje olan 'Enerji Hanım' projesi kapsamında Adanalı kadınlara enerji tasarrufu konusunda bilgiler verildi. Projenin Adana ayağı, Ramazanoğlu Cami Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Kadınların ve tüm ev fertlerinin "Sadece evlerde alınacak küçük önlemlerle yılda 4 milyar liralık tasarruf" sloganıyla başlatılan projenin Adana ayağında konuşan Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkan Vekili Adnan Ulubaş, ev ekonomisinde çocukların özellikle annelerini örnek aldığını belirterek, "Enerji üretimindeki en önemli portremiz yerel kaynakların az olması ve dolayısıyla maliyetlerimizin çok fazla olması. Tabi ki bir acıdan baktığımızda enerji tüketiminin arması refah düzeyinin de arttığını gösterir. Ama aynı refah seviyesi ile aynı işi yapma ile daha az enerji ile kullanma şansımız olduğunu bilmemiz bizim enerji verimliliğinden israfı önlememizi sağlar. Neden özellikle kadınlarımızı seçtik. Çünkü ev ekonomisini kadınlarımız idare ediyor. Eğer kadın ekonomikse geleceğe yönelik yavrularımızın da eğitiminde en büyük etken anneleri oluyor. Evlerinde gördüğü annelerinde gördüğü alışkanlıkları devam ettiriyorlar" dedi.

İlk olarak Kayseri'de başlatılan projede İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tiyatroları Sahne Yöneticisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Süeda Çil, 'Enerji Hanım' adı ile kadınlara enerji tasarrufunun püf noktalarını anlattı.

Evlerde enerji verimliliğinin önemini kendi yaşamından örnekleriyle aktaran 'Enerji Hanım' çok küçük önlem ve uygulamalarla hem ailenin hem de ülkenin kaynaklarında israfın önlenebileceğini anlatarak kadınlara ev ekonomisiyle ilgili püf noktaları anlattı. Özellikle kendi yaşamında uyguladığı yöntemlerden bahsederek, "Aylık elektrik faturam 10 lira azaldı" dedi.

Eğitim programından önce AK Parti Genel Merkez kadın kolları ve İl Kadın Kolları'nın hazırladığı ve Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Alptekin Alagöz'ün 'A'dan Z'ye Kadın Sağlığı' konulu sunumu gerçekleşti.

Eğitim programının ardından toplantıya katılanlar, yapılan çekilişle birçok enerjiyi verimli tüketen elektrikli ev ürünleri kazandı.

Eğitim çalışmasına, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, AK Parti İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Daire Başkanı Dr. Neslihan Yüksel ve çok sayıda kadın katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Yerel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title