Haberler

En Tatlı Mesai" Başladı

Kurban Bayramı'nda et yemeklerinin yanında sofraları süsleyecek tatlıların bayrama yetişmesi için baklavacılar kolları sıvadı İşletmesinde 10 kadını istihdam eden baklavacı Birsen Hattatoğlu: "Kayseri'ye özgü güllü baklavanın yanı sıra gazete baklavası, ince, kalın oklava baklavası, muska ve açma baklava.

ESMA KÜÇÜKŞAHİN - Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan baklavaların Kurban Bayramı'nda sofralardaki yerini alması için tatlıcılarda yoğun mesai başladı.

Kayseri'de oğluyla kurduğu işletmesinde 10 kadını istihdam eden ve baklava çeşitlerinin yanı sıra tatlı-tuzlu pasta üreten Birsen Hattatoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram mesaisine bir hafta önce başladıklarını söyledi.

Siparişleri yetiştirmek için gece gündüz çalıştıklarını anlatan Hattatoğlu, sipariş yoğunluğu dolayısıyla saat 24.00'e kadar baklava ve börek yaptıklarını belirtti.

Türk mutfağında baklavanın ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Hattatoğlu, "Kayseri'ye özgü güllü baklavanın yanı sıra gazete baklavası, ince, kalın oklava baklavası, muska ve açma baklava gibi pek çok çeşidimiz var. Müşterilerimiz için hepsinin yeri ayrı. Her tür baklava siparişi alıyoruz. Baklava konusunda burada çalışan hanımlarımız çok maharetli. Müşterilerimiz ortamın temiz olduğunu da gördükleri için gönül rahatlığıyla sipariş veriyor" diye konuştu.

Bayram dolayısıyla tatlıların fiyatında bir artış olmadığını belirten Hattatoğlu, baklavanın tepsisinin 55 Türk lirası olduğunu kaydetti.

Hattatoğlu, baklavanın sırrının, hamurunun açılışında ve kullanılan cevizin kalitesinde saklı olduğuna dikkati çekerek, bayram öncesi artan merdiven altı işletmelere karşı vatandaşları uyardı.

Baklava ustası Hikmet Kayar ise yaklaşık 20 yıldır baklava hamuru açarak aile bütçesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Bayrama sayılı günler kala yoğun ancak tatlı bir mesai geçirdiklerini belirten Kayar, "Hanımlarımız, temiz, giyim kuşamları hamur açılan ortama uygun. Evinde ailesine gösterdiği özeni müşterisine de gösteriyor. O yüzden artık öyle isim yapmış, büyük işletmeler değil, hanımların çalıştığı küçük yerler tercih ediliyor. Üretimin çok olduğu yerde kalite de zamanla azabiliyor. Buralarda ise böyle bir durum söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Çalıştığı için baklava yapmaya vakit bulamadığını dile getiren Hatice Sözen de kadınlar tarafından çalıştırılan işletmelere gönül rahatlığıyla baklava siparişi verdiğini söyledi.

Baklavanın her yaştan misafirin sevdiği bir tatlı olduğunu belirten Sözen, "Siparişimi şimdiden verdim, yetiştirirler biliyorum ancak çok fazla telaşları oluyor" dedi. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Kurban Bayramı Hatice Sözen Kayseri Yerel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Pınar Karşıyaka Play Off Serisi kaç kaç, kim önde? Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Mayıs Basketbol Play Off CANLI İZLE! Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title