Haberler

Eğitimi Yarım Kalan Kadınlar Eğitime Teşvik Ediliyor

Sakarya’nın Akyazı ve Karapürçek İlçe Müftülüğünde 55 Din Görevlisine ve Adapazarı SAMEK’teki 35 eğiticiye olmak üzere toplam 90 kişiye “Koruyucu Aile” ve “Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi” Tanıtım Toplantısı Yapıldı.

Sakarya'nın Akyazı ve Karapürçek İlçe Müftülüğünde 55 Din Görevlisine ve Adapazarı SAMEK'teki 35 eğiticiye olmak üzere toplam 90 kişiye "Koruyucu Aile" ve "Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi" Tanıtım Toplantısı Yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından geliştirilen ve 81 ilde eş zamanlı olarak Vali eşlerinin desteğiyle "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi" 19 Aralık 2012 tarihinde başlamıştı. Proje öncesinde 23 ailede 25 çocuk bulunurken şu an itibariyle 51 ailede 59 çocuk bulunuyor.

Gönül Elçileri Projesinin ilk ayağı olan Koruyucu Aile çalışmaları devam ederken, Genel Müdürlük ile Türkiye Diyanet Vakfı arasında 29 Mayıs 2013 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü kapsamında tanıtım toplantıları devam ediyor.

22 Ekim 2013 tarihinde "Kadınlar için Mesleki Eğitim" konu başlığıyla Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan, dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Vali eşlerinin katılımı ile 2. etap çalışmaları başlatılmıştı. Gönül Elçilerinin 2. Etabı olan "Kadınlar için Mesleki Eğitim" projesinde, eğitimi yarım kalan kadınların eğitimlerinin devam ettirilmesi, mesleki eğitimlere yönlendirilerek İstihdam edilmelerinin sağlanması hedefleniyor. Bu amaçla Sakarya'da Vali başkanlığında, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının katılımlarıyla projenin 2. etabının 9 Ocak'ta tanıtım toplantısının yapılmasının ardından proje çalışmaları hız kazandı.

Akyazı İlçe Müftülüğü ve Karapürçek İlçe Müftülüğünde 55 din görevlisi ile Adapazarı SAMEK kurslarının eğiticilerine yönelik, ilk oturum Koruyucu Aile, ikinci oturum Kadın için mesleki Eğitim Projesi olmak üzere 2 oturumluk tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sunumlarını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personelinden Çocuk Gelişimci Duygu Uyar "Koruyucu Aile" çalışmalarını, Sosyal Çalışmacı Cemile Baklacı "Kadın İçin Mesleki Eğitim Projesini" anlattılar. Toplantıda ayrıca İl Müdür yardımcısı Elif Civan Yüce yürütülen hizmet modelleri ve eğitim çalışmaları ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi eğitimleri yarım kalmış kadınların ve kız çocuklarının eğitimlerinin devam etmesini sağlamak amacıyla Halk Eğitim Merkezleri, Mesleki Eğitim Liseleri, Açık öğretim ortaokul ve liselere kayıtlarının yaptırılmasını destekleyerek eğitim sonunda istihdamlarının sağlanması ve kadınların toplum içinde güçlendirilmesi hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda projenin tanıtım ve yönlendirme çalışmalarının hız kesmeden devam edeceği bildirildi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karapürçek Adapazarı Sakarya Akyazı Yerel Haberler

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title