Haberler

Eğitim-Bir-Sen Manisa 1 No'lu Şube Başkanı: Annelerin Ağladığı Bir Dünyada Kimse Gülemeyecek

Güncelleme:

Eğitim-Bir-Sen Manisa 1 No'lu Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Halil Kallat, annelerin ağladığı bir dünyada kimsenin gülemeyeceğini söyledi. Kallat, annelerin önemine vurgu yaparak, toplumun ahlaki ve medeniyet tasavvurunun ana unsuru olan ailenin temel direğinin anneler olduğunu belirtti.

Eğitim-Bir-Sen Manisa 1 No'lu Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Halil Kallat, annelerin ağladığı bir dünyada kimsenin gülemeyeceğini söyledi.

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Manisa 1 No'lu Şube Başkanı Halil Kallat Anneler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Annelik, şefkatin, merhametin, fedakarlığın en somut ifadesi olan yüce bir değerdir. Dilimiz ile aklımız arasındaki köprüyü, duygumuzla yüreğimiz arasındaki bağı, ruhumuzla bedenimiz arasındaki uyumu bize öğreten ve hissettiren onlardır. Doğumdan başlayarak bebeklik ve olgunluk evremize kadar bütün kaygı ve zahmetlerimizi çeken, bizleri besleyip büyüten annelerin hakkı ödenmez. Hiçbir hesap yapmadan sevindiğimizde sevinen, üzüldüğümüzde üzülen, var olma ve hayat yolunda ilk öğretmenimiz, ilk kılavuzumuz annelerimiz, ilahi merhametin müşahhas temsilcisi, cefanın, vefanın, fedakarlığın canlı anıtlarıdır. Bu kutlu varlıkların sevgisine, duasına layık ve mazhar olmak en büyük şeref ve kazanımdır." dedi.

"Anneler ne kadar güçlü olursa yetiştirdikleri nesiller de o denli güçlü, başarılı olur." diyen Kallat, "Toplum olarak ahlak ve medeniyet tasavvurumuzun ana unsuru aile, ailenin temel direği ve dayanağı ise annedir. Dünyanın birçok yerinde terörün, savaşların, açlığın sebep olduğu acı ve ölümcül gelişmelerden en fazla çocuklarıyla birlikte anneler etkilenmektedir. Bugün yoksulluğun da, katliamın da, savaşın da, mülteci durumuna düşmenin de, ülkeyi sığınmacı olarak terk etmenin de en acısını anneler çekmektedir. Adil, eşit, hür olma iddiasının baştan sona aşağılık bir yalan olduğu bilinen modern devletlerin, emperyalist ülkelerin gözleri önünde, hatta onların destekleriyle Gazze'de süren Siyonist saldırılarda, yıkım ve kıyımda da en fazla anneler ve çocuklar can vermiş, can vermektedir. Annelerimizin hatırına savaşları durdurmak, hiçbirinin evlat hasretine düşmesine sebep olmamak, yüreklerindeki eksiklik duygusunu ortadan kaldıracak, yoksunluğa ve yoksulluğa son verecek adımları atmak, terör belasını yeryüzünden silmek, ahlaki yozlaşmayla ve bağımsızlık girdaplarında çocuklarımızın ellerimizden kayıp gitmelerini önlemek, çocuk işçiliğini bitirmek hepimizin ödevi ve görevi olmalıdır. Tüm işlerimizde ve aldığımız kararlarda anne yüreğini hesaba katmak sorumluluğumuz olmalıdır. Annelerin gözlerindeki hüzün veya sevinç toplumun en belirgin moral göstergesidir. Anneler güldüğü zaman dünya güler. Annelerin ağladığı bir dünya gülemez. Bu sebeple, aileyi koruyan, güçlendiren düzenlemelerin milletin huzurunun ve başarımızın teminatı olacağını savunuyor, bu yöndeki her çabayı destekliyoruz." şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen olarak, insanlığa müjde olacak yeni bir medeniyet idealinin, annelerin duaları, insanlığa aşıladıkları duyguları, geleceğe hazırlayan maharetli elleriyle inşa edilebileceğine inandıklarını belirterek, "Bize şefkatiyle yön, desteğiyle güç veren tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, kendilerine sağlık ve mutluluk diliyor, şükranlarımızı sunuyoruz." dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Manisa Dünya Eğitim Yerel Yaşam Güncel Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Eski Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor, 12. kattan düşerek hayatını kaybetti

Eski Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor, 12. kattan düşerek hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title