Haberler

Edremit ahırlardan temizleniyor

Güncelleme:

Edremit ahırlardan temizleniyor Edremit ilçesinde 331 ahırın yıkımına başlandı Van'ın Edremit Belediyesi; doğaya, insan sağlığına ve Van Gölü'ne zarar veren ahırların yıkımına başladı.

Edremit ahırlardan temizleniyor

Edremit ilçesinde 331 ahırın yıkımına başlandı

VAN - Van'ın Edremit Belediyesi; doğaya, insan sağlığına ve Van Gölü'ne zarar veren ahırların yıkımına başladı.

Edremit Belediyesi, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in başkanlığında yapılan toplantıda alınan karar gereği ilçe merkezindeki ahırların yıkımına başladı. Alınan karar doğrultusunda ahırların bulunduğu mahalleye giden belediye ekipleri, gerekli önlemleri aldıktan sonra ahırları yıktı. Ahırların yıkımı ile ilgili açıklamada bulunan Edremit Belediye Başkan Vekili Kerem Baynal, kentteki ahırların Van Gölü'nü en çok tehdit eden unsurların başında geldiğini ifade ederek, bu anlamda çalışma başlatıldığını söyledi. Van genelinde 2 bin 700'ün üzerinde irili ufaklı ahırın olduğuna dikkat çeken Baynal, "Bu ahırlardaki hayvan atıklarının yağmur suları ile çoğu zaman Van Gölü'nü kirlettiği tespit edildi. 2014 yılında Van, büyükşehir statüsüne girdikten sonra nüfusun artması ile birlikte daha önce kenar mahallelerde kurulan ahırlar, yerleşim alanlarının tam ortasında kaldı. Bu da hem koku hem çevre kirliliği hem de sağlık noktasında ciddi tehditler oluşturmaya başladı" dedi.

20 Mayıs 2020 tarihinde Mahalli Çevre Kurulu tarafından alınan karar neticesinde Van'daki ahırların yıkımının kararlaştırıldığını dile getiren Baynal, "Bugün Edremit ilçemizde tespit edilen 331 adet ahırın ilkini yıkmış bulunuyoruz. Hayırlı bir ş olduğunu düşünüyorum. Denizimize 500 metre mesafede olan hatta kimi yerlerde 200 metreye kadar yakın kurulan ve gölümüzü ciddi manada tehdit eden ahırların ortadan kaldırılması, memleket için hayırlı bir icraat diye düşünüyorum. Tabi ahır sahiplerinin de mağdur edilmeden bu işin hızlı bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyoruz. Biz bugün bismillah dedik, inşallah devamı gelecektir. İlçemiz ve ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yıkımına başlanılan ahırın sahibi Sabri Yılmaz ise memleketin faydasına olan her işte var olduklarını belirterek, "Kim bu memlekette taş üstüne taş koyarsa onun yanındayız. Maddiyat olarak belki bizi sıkıntıya sokmuş olabilir ama Van'ın hayrına bir iş olduğuna kanaat getirdik. Gerek valimizin gerekse belediye başkanımızın taleplerini kabul ettik. Bu belki maddiyat anlamında bizi zorlayabilir fakat gelecekte çocuklarımızın hayrına olacağını düşündük ve elimizden geleni sarf ettik. İnşallah Van için hayırlı olur" diye konuştu.

(ATL-MSA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edremit Belediyesi Van Gölü Edremit Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Bakmadan Geçme

Merve mi elendi? Survivor Merve adaya veda etti mi? ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Dilan Polat davası hakimi çekildi mi, neden çekildi?
Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title