Haberler

Edirne'de 'Obezite ve Kaliteli Yaşam Konferansı"

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği tarafından, Halk Eğitim Merkezi'nde, 'Obezite ve Kaliteli Yaşam Konferansı' düzenlendi.

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği tarafından, Halk Eğitim Merkezi'nde, 'Obezite ve Kaliteli Yaşam Konferansı' düzenlendi. Konferansta kaliteli ve sağlıklı yaşam için yapılması gerekenler anlatıldı.

Vali Yardımcısı Mustafa Ergün, konferansta yaptığı konuşmada herhangi bir hastalığa maruz kalmadan, kaliteli bir hayat sürmek, yaşamın bir amacı olduğunu belirterek, "Bu bakımdan, insanların hayatlarını sağlıklı bir şekilde hayat sürdürebilmesi için, hareket etmeleri ve yediklerine dikkat etmeleri gerekiyor. Kendim uygulamaya çalışıyorum, sanırım sağlıklı yaşamın sırrı hareket, etmekten ve yediğin şeylere dikkat etmekten geçiyor. Beynimizi özgür bırakacağız ama midemizi özgür bırakmayacağız. Hayatta bunu prensip aldığımız taktirde yaşadığımız sürece kaliteli ve mutlu bir hayat sürdürürüz. Bir de sanıyorum, beyin ile bir şey obez olmadan, zararlı şeyler yemeden hayatı sürdürdüğümüz zaman beyinsel faaliyetlerindeki aktivite de daha kaliteli hale gelmektedir" dedi.

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İlhan Açıkgöz de Kamu Hastaneleri Birliği'in asli görevinin, 2'inci basamak olarak tabir edilen tedavi edici hizmetler olduğunu söyledi. Açıkgöz, "Bugün gündemimizde koruyucu hizmetler açısından obezite konusu için buradayız. Obezite kitlesel bir problem olduğu gibi her lokalizasyonda her kurumunda üzerine eğilmesi gereken bir problem. Dünya 1970'lerde, obezitenin farkına ve sonuçlarına vardı. 1985'lerden sonra özel sigorta şirketleri obeziteyi gündemine alarak, obezlerin sigorta primlerini arttırdılar. Yıllar geçtikçe obezitenin sebepleri, sonuçları daha iyi anlaşıldı. Obezite günün konusuydu ve yarının konusu, bizim sempozyumumuzda günün konusu bugünkü obezler değil, şişmanları zayıflatmak gibi bir amacımız yok,ama yarınlarımız için özellikle çocuklarımızda obezite ile ilgili bilinç düzeyini arttırmak. Yarını obez olmayan bir toplum olarak inşa etmek" şeklinde konuştu.

Oturum Başkanı Uzm.Dr. Emrah Ertem, "Alım gücü gelişen toplumumuzun ve teknolojinin de gelişmesiyle insanoğlunun hareketsiz bir yaşama alışması Türkiye için de obeziteyi büyük bir sağlık sorunu haline getirdi. Obezite bütün dünyayı ilgilendiren, bir sorun haline geldi. Türkiye'de son yapılan çalışmalarda obezitenin yüzde 25 -30 lara kadar çıktığını bizlere göstermektedir. Bu veri bizlere tehlikenin boyutunu bizlere gösteriyor. Bu nedenle şişmanlığın sebepleri, sonuçları ve tedavisi ile ilgili bir sempozyum sunmaya çalışacağız" dedi.

Endokrinoloji Uzmanı Dr. Özlem Çelik, Obezitenin ne olduğunu, obeziteye neden olan faktörleri ve Dünya'da ve Türkiye'de obezite sıklığı konularında katılımcılara bilgiler verdi. Edirne Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Deniz Özden ise bakanlığın obezite politikasını aktardı.

Konferansa Edirne Vali yardımcısı Mustafa Ergün, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.İlhan Açıkgöz, Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Hatice Gül, Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan ve öğrenciler katıldı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlhan Açıkgöz Türkiye Yerel Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak 'Muhbir' devraldı

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak "Muhbir" devraldı

Ayhan Bora Kaplan'ın işkencesine uğradığını iddia eden Erkan Doğan: Ali Yerlikaya'ya güvendim, o yüzden buradayım

Ayhan Bora Kaplan'ın işkencesine uğradığını iddia eden Erkan Doğan: Ali Yerlikaya'ya güvendim, o yüzden buradayım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title