Haberler

Düzce'de Mobil Kameralı Koruma

Düzce Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri tarafından ormanların ve ormanlardaki varlıkların en üst düzeyde korunması amacıyla, ileri teknolojiden yararlanarak mobil kamera uygulamasını hayata geçirdi.

Düzce Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri tarafından ormanların ve ormanlardaki varlıkların en üst düzeyde korunması amacıyla, ileri teknolojiden yararlanarak mobil kamera uygulamasını hayata geçirdi.

Ormanlar gerek sağladıkları faydalar, gerekse yok olduklarında ortaya çıkan sonuçlar itibariyle yalnız ait oldukları ülkeler için değil, tüm insanlık için son derece önemli varlıklardır. Bu düşünceyle yola çıkan Düzce Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri tarafından ormanlarımızın ve ormanlarımızdaki tüm varlıkların en üst düzeyde korunması amacıyla, ileri teknolojiden yararlanarak, koruma hizmetlerini bir adım ileriye taşımak adına, çalışmalara başlandığı belirtildi.

Düzce Orman İşletme Müdürü Selçuk Yıldız, ağır kış şartlarının başlamasına çok az bir süre kalması ve bu sebeple tüm ormancılık faaliyetlerinin hızla devam ettiği şu günlerde; gece koruma nöbetinde araziye çıkan araçlara, araç içi mobil kamera takılarak koruma uygulaması yapıldığını ifade etti. Orman Muhafaza Memurlarının nezaretinde koruma çalışmalarına katılan araçlarda, gece boyunca kayda alınan video görüntülerinin bizzat kendisi tarafından incelendiğini ve arşivlendiğini de sözlerine ekledi.

Bölgemizde orman emvali kaçakçılığı eski yıllara oranla ekonomik şartların iyileşmesi, parkeciliğin azalması gibi sebepler nedeniyle azalmış olsa da, yapılan bu uygulamayla minimuma indirilmesinin hedeflendiği, önümüzdeki günlerde tüm araçlara mobil kamera uygulaması ve arazideki kritik noktalara sabit kamera konulması konusunda çalışmaların devam ettiği öğrenildi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title