Haberler

Dursunbey'de Şevki Yılmaz Konferansı

Dursunbey Belediyesi, Diyanet-Sen tarafından düzenlenen Fetih ve Gençlik Konferansına eski milletvekili İlahiyatçı, fikir, düşünce ve siyaset adamı Şevki Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

Dursunbey Belediyesi, Diyanet-Sen tarafından düzenlenen Fetih ve Gençlik Konferansına eski milletvekili İlahiyatçı, fikir, düşünce ve siyaset adamı Şevki Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

Dursunbey Belediyesi ve Diyanet-Sen'in ortaklaşa düzenlediği Fetih ve Gençlik Konferansına Manevi İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Şevki Yılmaz katıldı. Saz mesire alanında bulunan Şehit Ahmet İnal Spor Tesislerinde gerçekleşen konferansa Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Belediye Meclis Üyeleri Yusuf Turhan, Ahmet Savran, Vacit Kahvecioğlu, Dursunbey Müftüsü Mehmet Atlı, Eski Müftü Mehmet Çakmak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Dursunbey Çarşı Camii Hatibi Adem Hüner'in okuduğu Aşr-ı şerif ile başladı. Okunan Kuran tilavetinin ardından ise Diyanet-Sen Balıkesir Temsilcisi Latif Özer kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından ise Şevki Yılmaz tarafından katılımcılara Fetih ve Gençlik ile ilgili konferans verildi.

Şevki Yılmaz Konferansında 23 yıl aradan sonra Dursunbey'de tekrar konferans vermekten dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Yılmaz konuşmasında geçmişte yaşanılan sıkıntılar sonrasında Türkiye'nin bu günlere geldiğini ve Güçlü Türkiye'nin tüm Dünya ülkeleri tarafından yakından takip edildiğini belirtti. Geçmişte konulan bazı hedeflere Türkiye'nin ulaştığını ve ulaşmaya devam ettiğini vurgulayan Yılmaz, 1453 İstanbul Fethinin özellikle Haçlı orduları tarafından hala sindirilemediğini bu sebeple düşmanların günümüzde daha Fethin rövanşını alabilmek için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Günümüzden ve geçmişten birçok örneği katılımcılar ile paylaşan Şevki Yılmaz, konferansı okuduğu dua ile sonlandırdı. Konferansın ardından Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'da 23 yıl aradan sonra Şevki Yılmaz'ı Dursunbey'de ağırlamaktan büyük onur duyduklarını söyledi. Başkan Bahçavan Şevki Yılmaz'a Dursunbey'e özgü bazı hediyeler de takdim etti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Bahçavan Şevki Yılmaz Diyanet Sen Dursunbey Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title