Haberler

Dünya Şehircilik Günü

AK Parti'nin Çevre, Şehir ve Kültür'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Hükümetimiz, kentlerin tarihi dokusunu ve kültürel kimliğini koruyarak, geniş yeşil alanı, modern alt ve üst yapısı olan yaşanılır şehirler inşa etmeye devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin Çevre, Şehir ve Kültür'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Hükümetimiz, kentlerin tarihi dokusunu ve kültürel kimliğini koruyarak, geniş yeşil alanı, modern alt ve üst yapısı olan yaşanılır şehirler inşa etmeye devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

Karaaslan, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'nin 5. Olağan Kongresi ile partide  çevre, şehir ve kültürden sorumlu ayrı bir genel başkan yardımcılığı kurulduğunu anımsattı.

Çevrenin şehircilikten, şehirciliğin ise kültürden ayrı düşünülemeyeceğini vurgulayan Karaaslan, şunları kaydetti:

"Şehirleri ruhtan bağımsız, sadece fiziki mekanların birlikteliğinden ibaret düşünmek mümkün değildir. Çünkü şehirler medeniyetlerin ortak hafızalarını taşıyan, insan ve mekan ilişkisinin en güçlü olduğu yaşam alanlarıdır. Kadimden bağımsız ilerlemeye çalışan şehirler yönünü bulmakta zorlanır ve kaybolur. Şehirlerin ruhunun da kimliğinin de gücü beslendiği medeniyetin izlerini takip ederek geleceğe yön verebilme becerisinden geçer."

"Ülkemiz yaşanılır şehirlere kavuştu"

AK Parti iktidarının gerçekleştirdiği kalkınma hamlesinin şehircilik alanında da yoğun hissedildiğini belirten Karaaslan, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemiz, son yıllardaki başarılı çalışmalarla gecekondudan arındırılmış, hava kirliliği giderilmiş, katı atık depolama tesisleri olan yaşanılır şehirlere kavuştu. Şehirlerimizin, konut ihtiyacı kentsel dönüşüm hamlesiyle planlı bir şekilde çözülürken, kişi başına düşen yeşil alan miktarı da önemli oranda arttı. İcraatları vatandaşlarımızca takdir edilen hükümetimiz, kentlerin tarihi dokusunu ve kültürel kimliğini koruyarak, geniş yeşil alanı, modern alt ve üst yapısı olan yaşanılır şehirler inşa etmeye devam edecek. Bu düşüncelerle Dünya Şehircilik Günü'nü kutlar, ülkemizde yürütülen şehircilik çalışmalarının başarıya ulaşmasını dilerim."

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Şehircilik Günü Ak Parti Yerel Haberler

Adliyedeki tuvalet krizi cumhuriyet başsavcısını görevinden etti

Adliyedeki tuvalet krizi cumhuriyet başsavcısını görevinden etti

Orta Doğu'da yeni savaşa 24 saat kaldı! Hizbullah'tan İsrail'e son uyarı

Orta Doğu'da yeni savaşa 24 saat kaldı! Hizbullah'tan İsrail'e son uyarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-7 Zirvesi'nde yanına gelen Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-7 Zirvesi'nde yanına gelen Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Bakmadan Geçme

Hamster Combat ne zaman listelenecek? Kurban bayramının arefesinde oruç tutulur mu 2024? Kurban bayramı teşrik tekbirleri ne zaman başlar, nasıl yapılır 2024? Kurban kestikten sonra kılınan namaz nedir, var mıdır 2024? Kurban etinin kaçta kaçı dağıtılır 2024? 15-16 Haziran Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15-16 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 15-16 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15-16 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15-16 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15-16 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15-16 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Sinan Ateş cinayetinin kilit ismi Tolgahan Demirbaş, savcıyı açık açık tehdit etti: Onlarla aynı safta olmayın

Sinan Ateş cinayetinin kilit ismi Tolgahan Demirbaş, savcıyı açık açık tehdit etti: Onlarla aynı safta olmayın

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title