Haberler

Ereğli'de Down Cafe Yaşlılara Ev Sahipliği Yaptı

Güncelleme:

Konya'nın Ereğli ilçesinde, Down Cafe'de huzurevi sakinleri ile engelli gençler bir araya geldi.

Konya'nın Ereğli ilçesinde Down Cafe'de huzurevi sakinleri ile engelli gençler bir araya geldi.

Programa, Kaymakam Şakir Erden, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen, Huzurevi Müdürü Cumali Akçay'ın katıldı.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven yaptığı konuşmada, Ereğli Down Cafe'nin faaliyetlerine destek olan huzurevi yönetimine teşekkür etti. "Bir gün hepimiz yaşlanacağız" diyen Özgüven, yaşlılık olgusunun bireylerde çok farklı bir izlenimi beraberinde getirdiğini söyledi. Sosyal belediyecilik anlayışı ile Ereğli Belediyesi'ni bölgede parmakla gösterilen bir kurum haline getireceklerini kaydeden Özgüven, belediyede yönetim anlayışlarının empati üzerine kurulacağını belirtti.

Konya Ereğli Down Cafe'nin özel gençlerle korumalı işyeri olma yolunda iki yıldır kaliteli hizmet verdiğine dikkat çeken Ereğli Sevgi Down Cafe Koordinatörü A.Vefa Demirkıran ise, "Ereğli Sevgi Down Cafe, Konya Ereğli Belediyesince tahsis edilen müstakil binada Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programları desteği ile zihinsel engelli ve down sendromlu gençlerin uygulamalı eğitim alıp staj yapmaları için tasarlanarak Kazım Demirel Sevgi Eğitim Derneği tarafından 14 Kasım 2012 tarihinde açıldı. Ereğli Sevgi Down Cafe, Konya Ereğli Sevgi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinin Servis Hizmetleri ve Mutfak Hizmetleri Mesleki Eğitim Programlarının Uygulamalı eğitim faaliyetlerinin halka açık eğitim anlayışıyla gerçekleştirildiği örnek bir eğitim modeli. Ereğli Sevgi Down Cafe'de görev alan öğrenciler öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı resmi özel eğitim okulumuzda oluşturulan eğitim ortamında eğitime başladılar. Okulda gerçekleştirilen eğitime 37 öğrenci alındı. Bu öğrencilerden 24'ü Ereğli Down Cafe'de uygulamalı eğitime katılmaya hak kazandı. Bu öğrencilerden 8'i kafede görev alırken haftanın iki günü iki genel işletmede de staj uygulamasına alındı. 11 kursiyer 704 saatlik Servis Hizmetleri Yardımcılığı kursunu tamamlayarak sertifikalarını aldılar. Halen 11 kursiyer 1026 saatlik Mutfak Hizmetleri kurs programına devam ediyor. Ereğli Sevgi Down Cafe'de 2012-2013 eğitim öğretim yılında 42 okul öğrenci ve öğretmenleri tarafından ziyaret edildi. Ereğli halkının büyük beğenisini kazandı. Bu yönüyle Ereğli Down Cafe engellilerle ilgili toplumda büyük bir farkındalık çalışmasına da imza attı" dedi.

Ereğli Sevgi Down Cafe'nin sosyal işletme anlayışıyla çalışmalarını planladığını dile getiren Demirkıran, "Korumalı İşyerleri olarak Örnek Model olarak çalışmalarına yeni hedefler koyuyor. Bu anlamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumu'nun birlikte açtığı Korumalı İşyerleri Destek Proje başvuruları kapsamında kafenin Korumalı İşyeri olarak çalışmalarına devam etmesi için proje başvurusunda bulundu. 06/02/2014 tarihinde çıkarılan 6518 sayılı yasa Korumalı İşyerlerinin açılmasına büyük olanaklar sağlıyor. Yasa kapsamında Korumalı İşyerlerinde 8 zihinsel engelli çalışanın sigorta primleri ile maaşlarına Hazine tarafından büyük destekler sunuluyor. Sevgi dolu Down Cafe'de Vasfiye Ergin Huzurevi sakinlerine Kazım Demirel Sevgi İş Uygulama Merkezi öğrencilerinin birlikte katıldığı programda öğle yemeği veriyoruz. Yaşlı büyüklerimizle engelli gençlerimiz kaynaştı. Vasfiye Ergin Huzurevi Vakfı Vakıf tüzükleri gereği Down Cafeye erzak yardımında bulunmakta olup Korumalı İşyeri sürecinde de ortak çalışma yürütme yönünde fikir birliğine varmıştır. Bu anlamda desteklerinden dolayı Vasfiye Ergin Huzurevi Vakfı Başkanı Nihat Özdemir beye ve Huzurevi müdürümüz Cumali Akçay beye çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şakir Erden Ereğli Akçay Konya Yerel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title